Könnyező Szűzanya-imaestet tartottak a papi és szerzetesi hivatásokért Győrben

Könnyező Szűzanya-imaestet tartottak a papi és szerzetesi hivatásokért Győrben

Október 17-én papi és szerzetesi hivatásokért kérték a Könnyező Szűzanya közbenjárását a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Az imaest rózsafüzér imádsággal kezdődött, ezt követte a szentmise és a kegyoltárnál végzett Mária-köszöntő. A szentmisét Veres András megyéspüspök mutatta be, a főpásztorral koncelebrált Reisner Ferenc általános püspöki helynök, Böcskei Győző székesegyházi plébános, Császár István, a győri Brenner János Papnevelő Intézet spirituálisa, Ferling György győr-gyárvárosi plébános. Szentbeszédet mondott a papi szolgálatának hatvankettedik évébe lépő Morgos Ferenc atya, Gyarmat plébániai kormányzója.

Elmélkedésében Morgos Ferenc tanúságot tett életéről, hitének és hivatásának formálódásáról. Egyszerű körülmények között nőtt fel, csupán kilencéves volt, amikor meghalt az édesanyja. A kommunista rendszer idején volt gimnazista, titokban kellett tartania, hogy a papi hivatásra készül.

Hírdetés

Morgos Ferenc örömének adott hangot, hogy plébániai szolgálata során több papi hivatás kialakulásának lehetett részese. Hálatelt szívvel beszélt arról, hogy idős kora ellenére jó egészségnek örvend, és képes ellátni a rábízott plébániákat. Arra kérte a híveket, hogy életük garanciáját ne földi dolgokban keressék, bátran, vonakodás nélkül bízzák magukat az Úristenre.

Az imaesten az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont több osztályközössége is jelen volt.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »