A kutyapárti polgármester továbbra is elvitetné a turult

A kutyapárti polgármester továbbra is elvitetné a turult

A Mi Hazánk Mozgalom és több mint húsz nemzeti szervezet a mai napon a XII. kerületi turulszobornál demonstrált, és egyben emlékezett az 1956-os szabadságharc évfordulóján több ezer ember részvételével.

Bár Lázár János bejelentette, hogy műemléki védettséggel látná el a turult, ez jogilag gyenge lábakon áll, ez nem elég, de van itt más tényező is, mégpedig az, hogy a Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely továbbra sem tett le tervéről.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a mai rendezvényen kifejtette, mi állhat Lázár kijelentésének hátterében, egyrészt gyengíteni igyekezett a mai demonstrációt (sikertelenül), másrészt ennél komolyabb védelem kell. Már csak azért is, amit Kovács Gergely a mai napon mondott.

Egy Facebook-posztot elég nehéz jogi útra terelni, meg kell várni, hogy ez most milyen fajta védelem: ha ideiglenes védelem, akkor ezt közigazgatási bíróságon lehet megtámadni, ha pedig rendeletet alkotott, akkor az Alkotmánybíróságon.

Ezt a műemlékvédelemről mondta, amivel egyértelműen üzent, hogy számára ez még nem egy lezárt történet. Ez is azt igazolta, hogy nulla százalékban vesztette létjogosultságát a mai tüntetés!

Hírdetés

De nem felejtett el odaszúrni a Mi Hazánknak és a nemzeti szervezeteknek is, mondván, "ha ilyen sokan vannak, hátha elviszik a turult Ásotthalomra", és azt is hozzátette, "nem tudom, mit tudnak abban élvezni, hogy embereknek szomorúságot és fájdalmat okoznak, mert sokaknak vannak olyan emlékeik ebből a korból, ami miatt ez nekik elég fájó."

Nos, természetesen nem viszi senki sehová a turult onnan, mert a turul ott fog maradni, és ha hazátlan idegenszívűek arra vetemednének, hogy rátegyék a kezüket, akkor azt nem fogjuk megengedni.

Másrészt mi az az "ebből a korból"? A magyarság több mint ezer éves Kárpát-medencei időszakából vagy az azelőttiből? Mert a turulmadár a magyarság szimbóluma, eredetmondájának fontos része. Ezt jelentette a XX. században, ezt jelentette korábban, és ezt jelenti ma is. De ezt csak magyar szívvel lehet megérteni, aminek Kovács Gergely és szélsőliberális társai nyilván nem rendelkeznek. Ez viszont nem a mi gondunk, a mi dolgunk megvédeni a magyarság szent szimbólumát, és meg is fogjuk védeni.

Lantos János – Kuruc.info

Korábban írtuk: Még bármit megtehetnek a turullal: a rendelet nincs kihirdetve, ráadásul a védelem is csak ideiglenes


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »