Fico támogatja Kotlárt, a kormány tárgyalni fog a jelentéséről

Robert Fico miniszterelnök teljes mértékben támogatta Peter Kotlárt, a COVID-19 járványügyi intézkedések ellenőrzésére kinevezett kormánybiztost. A kormány napirendre tűzte a világjárvány kezelésével kapcsolatos jelentését – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a kormányhivatal sajtóosztálya.

„A mai találkozón Robert Fico kormányfő megállapodott Peter Kotlárral, a COVID-19-járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztossal, hogy a kormány valamelyik következő ülésén megvitatják a határozattervezetét” – közölte a kormányhivatal, hozzátéve,

a határozat célja a kormány álláspontjának definiálása lesz a szlovák állam szuverén járványügyi intézkedéseinek korlátozásával összefüggő próbálkozásokkal kapcsolatban.

Hírdetés

A hivatal hozzátette, további célkitűzés a kormánybiztos jogköreinek bővítése, hogy hatékonyabban tudja ellátni a feladatait.

Emellett a kormány egyes tagjai konkrét feladatokat kapnak az egészségügyi segédeszközök és vakcinák vásárlásához, valamint az általános teszteléshez és a mobil tesztelőpontok létrehozásához fűződő korrupcióval és pénzpazarlással kapcsolatos alapvető információk ügyében.

Megbízzák továbbá a kormány egyes tagjait, hogy ezekben az ügyekben tegyenek büntetőfeljelentést konkrét személyek vagy ismeretlen tettesek ellen.

TASR/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »