Orbán Viktor: brüsszeli bábkormányt akarnak Magyarország nyakába ültetni

Orbán Viktor: brüsszeli bábkormányt akarnak Magyarország nyakába ültetni

A független magyar politika Brüsszel számára elfogadhatatlan, ezért Brüsszel meg akar szabadulni Magyarország nemzeti kormányától, és bábkormányt akarnak az ország nyakába ültetni – jelentette ki a miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából, a Millenáris parkban rendezett megemlékezésen szerdán, október 23-án.

„Ismét itt a régi kérdés, meghajolunk az idegen akarat előtt, ezúttal a brüsszeli akarat előtt, vagy ellenállunk neki. Ez a súlyos döntés vár most Magyarországra” – mondta Orbán Viktor.

Azt javasolta,

„válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt”.

Hírdetés

„Nem fogunk részt venni semmilyen birodalmi versengésben, és nem akarunk részt venni mások ellenségeskedésében. Nem hiszünk a világboldogító ideológiáknak, mindegy, hogy keletről vagy éppen nyugatról érkeznek-e. Mi csak egyetlen dolgot akarunk. Békében akarunk élni itt a Kárpát-medencében, a saját szabályaink szerint és a saját boldogulásunkat keresve” – fogalmazott.

Az orosz–ukrán háborúra utalva hangsúlyozta: a háborúba az egész európai gazdaság belerokkan, családok milliói mennek tönkre, ha hagyjuk, hogy így menjen tovább.

„Hát ne hagyjuk, barátaim!” – hangoztatta Orbán Viktor.

MTI/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »