Muňko a Smer-SD-ből átül az SNS-frakcióba

Muňko a Smer-SD-ből átül az SNS-frakcióba

Dušan Muňko, a Smer-SD parlamenti képviselője átlép az SNS-frakcióba, hogy az tovább működhessen a szükséges képviselői létszámmal – adta hírül a TASR.

Ennek köszönhetően az SNS-frakciónak nyolc tagja lesz – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Ján Richter, a Smer-SD frakcióvezetője. Hangsúlyozta, tisztán formai, jogi lépésről van szó, és Muňko a Smer-SD tagja marad.

Amint azt tegnap írtuk, három parlamenti képviselő is kilépett a koalíciós SNS frakciójából. Muňko még kedden (október 22.) átlépett, miután ezt a Smer-SD frakciója ezt jóváhagyta.

Richter hozzátette, az átlépésnek köszönhetően nem kell újra létrehozni az SNS-frakciót. A lépésről a kormánykoalíció is egyeztetett. A három kormánypárti parlamenti frakció fenntartását Richter ügyrendi szempontból nevezte fontosnak.

Hírdetés

„Nincs semmilyen ideológiai vagy politikai oka”

– mondta Muňko átlépéséről. Hozzátette, sportnyelven szólva „vendégszereplésre kölcsönbe adták” a képviselőjüket, de Muňko a Smer-SD frakcióülésein is részt vesz.

Rudolf Huliak, a parlamenten kívüli Národná koalícia elnöke és két képviselője kedden jelentette be, hogy kilépnek az SNS-frakcióból, de továbbra is támogatják a kormányt és érvényesnek tekintik a koalíciós szerződést. Huliak ezt azzal indokolta, hogy amióta kérték az SNS-frakció nevének kibővítését pártjuk nevével, teljesen ignorálja őket az SNS-frakció, és elvágták őket minden információtól. Az SNS-frakciónak tíz tagja volt, ha létszáma hétre csökken, az az automatikus megszűnését jelentette volna. A házszabály szerint parlamenti frakció minimum nyolc taggal működhet.

TASR


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »