Fényes nappal törtek rá otthonában a 90 éves nénire

Fényes nappal törtek rá otthonában a 90 éves nénire

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Makói Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak két nőt és egy férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók egy magyarcsanádi rablás elkövetésével – adja hírül a police.hu

Szeptember 28-án délután két nő és egy férfi rabolt ki egy 90 éves nőt a Magyarcsanádon.

Az idős asszony elmondása szerint épp vasalt, amikor pénzt követelő, maszkos ismeretlenek jelentek meg a lakásában. Az egyikük megragadta a karjánál, majd bántalmazni kezdte, miközben erőszakkal megszerezte ékszereit és elvette a telefonját.

Ez idő alatt társai átkutatták az ingatlant, ahonnan több mint egymillió forintot vittek el. A rendőrök azonnal nyomozni kezdtek, azonosítottak egy férfit és két nőt, akiket október 22-én hajnalban fogtak el. Őrizetbe vették mindhármukat, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A Makói Rendőrkapitányságon rablás bűntett miatt indult eljárás.

"A vidék fuldoklik a bűnözés áradatában"

A magyarcsánádi néni nem az első áldozat, akire a közelmúltban saját otthonában törtek rá, és súlyosan bántalmaztak. Az elmúlt években növekedett az erőszakos bűncselekmények száma, idén pedig a korábbiakhoz képest szokatlanul gyakran érkezik hír hasonló brutális támadásról.

Hírdetés

Augusztusban Pécsen egy 94 éves embert öltek meg, majd rágyújtották a házát. Ugyanebben a hónapban Öcsödön egy 16 éves fiú 10 éves öccse szeme láttára vert agyon egy 85 éves bácsit, Jánoshalmán, ahol egy 80 éves nénit gyilkoltak meg saját házában.

A pénz az öcsödi és jánsohalmai gyilkosnak is kábítószerre kellett. Mindkét áldozat házát kamera figyelte. Az elkövetők valószínűleg tisztában voltak ezzel, ám ez sem tartotta vissza őket.

Az Országgyűlésben Lukács László, a Jobbik frakcióvezetője október 7-i felszólalásában szembesítette a kormányt "a bűnözés és a kábítószer járványszerű terjedésével".

A "vidék kormányának" 14-ik évében éppen a leszakadó, szegényebb vidéki régiók fuldoklanak a bűnözés áradatában"

– mutatott rá a politikus.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »