Dél-Korea katonai személyzetet és fegyvereket küldene Ukrajnába

Dél-Korea katonai személyzetet és fegyvereket küldene Ukrajnába

A Dél-koreai kormány fontolóra veszi fegyverzet és katonai személyzet küldését Ukrajnába, válaszul arra, hogy Észak-Korea katonákat küldött oroszországi kiképzésre.

A dél-koreai titkosszolgálat múlt héten arról számolt be, hogy Észak-Korea mintegy 1500 különleges egységet küldött Oroszországba, ahol éppen kiképzésen vesznek részt, majd később az ukrajnai frontra irányítják őket. Észak-Korea tervei szerint összesen 12.000 katonát küldenének a frontra.

Egy kormányzati forrás szerint a dél-koreai katonai személyzet Ukrajnában az észak-koreai katonák harcmodorát és képességeit figyelné meg, illetve részt vehetne az elfogott észak-koreai katonák kihallgatásában is.

Hírdetés

„Egyes forgatókönyvek alapján fontolóra vennénk védelmi célú fegyverszállításokat, de ha a helyzet túlságosan elfajulna, akár támadó fegyverek bevetéséről is gondolkodunk.”

– mondta egy elnöki hivatal képviselője. Dél-Korea a világ egyik vezető fegyvergyártója, ám eddig csak nem halálos felszereléseket, például aknamentesítő eszközöket, gázmaszkokat és elsősegélycsomagokat szállított Ukrajnának.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »