Robert Fico: Ötmillió migráns van az EU-ban, akiknek nincs itt keresnivalójuk

Robert Fico: Ötmillió migráns van az EU-ban, akiknek nincs itt keresnivalójuk

Robert Fico szlovák miniszterelnök Révkomáromban, Orbán Viktor magyar kormányfővel és Alekszandar Vučić szerb elnökkel tartott találkozóján kijelentette, hogy mintegy ötmillió illegális migráns él az Európai Unió országaiban, akik eltérő kulturális, vallási és életfelfogási normáik miatt veszélyt jelenthetnek.

Fico hangsúlyozta, hogy mindhárman egyetértenek az illegális migráció elleni küzdelem szükségességében, és tisztában vannak az ellenőrizetlen bevándorlás kockázataival. Szólt arról is, hogy Magyarország, Szlovákia és Szerbia elkötelezettek a regionális együttműködés iránt.

Vučić elnök kiemelte, hogy a három ország közösen lép fel az illegális migráció ellen, hozzátéve, hogy Közép-Szerbiában jelenleg 470.000 migráns tartózkodik, ami komoly problémát jelent. Röviden érintette a Fico elleni merényletet is. Az európai békével kapcsolatban megjegyezte, hogy a „béke” szó ma nem túl népszerű az Európai Unióban, majd megköszönte Szlovákia és Magyarország támogatását Szerbia uniós csatlakozása ügyében.

Hírdetés

Orbán Viktor megköszönte Ficónak a szívélyes fogadtatást, és hangsúlyozta, hogy mindketten hosszú évek óta a politika színpadán vannak, ami nagy tapasztalatot jelent. Egyetértett Ficóval abban, hogy már 2015-ben látható volt: ha milliók érkeznek ellenőrizetlenül idegen kultúrákból Európába, annak nem lehet jó vége.

Elmondta, hogy jelenleg nyolcmillió menedékkérelmet nyújtottak be az EU-ban, és 3,8 millió illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy az EU képtelen kitoloncolni a migránsokat, ami pánikot okoz, és ez rossz döntésekhez vezet. Úgy véli, a bevándorlási paktum nem megoldás, hanem maga a probléma, és Magyarország továbbra is harcolni fog ellene.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »