Jürgen Klopp kihagyja a Leipzig–Pool BL-meccset, nyomós oka van rá

Jürgen Klopp kihagyja a Leipzig–Pool BL-meccset, nyomós oka van rá

A Mainz és a Borussia Dortmund korábbi vezetőedzője az elmúlt napokban kapott hideget-meleget Németországban amiért aláírt a Red Bull-csoporthoz, az ő gondolatai azonban még máshol járnak.

Szerda este Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpoolt fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a Red Bull nemzetközi futballhálózat leendő stratégiai sportigazgatója, Jürgen Klopp azonban kihagyja a meccset, mert más elfoglaltsága lesz a találkozó idején.

A Red Bull-csoporthoz tartozó lipcsei klub vezetőedzőjét, Marco Rosét egyebek mellett arról kérdezte a Kicker újságírója a meccs előtt, hogy beszélt-e a Liverpoolt kilenc éven át irányító Jürgen Klopp-pal, és adott-e neki valamilyen tanácsot. Meglepő válasz érkezett a kérdésre.

„Klopp Mallorcán van, vigyáz a kutyájára, a feleségére és a gyerekeire. Biztosan nem fogom felhívni”

Hírdetés

– idézi Marco Rosét a Magyar Nemzet.

Marco Rose egyébként Jürgen Klopp játékosa is volt a Mainz csapatánál, így kifaggatták arról is, hogy mit szól ahhoz, hogy az RB Leipzig legutóbbi bajnoki meccsén a mainzi szurkolók szapulták egykori sikeredzőjüket. Egyes drukkerek szerint ugyanis Klopp elfelejtette, honnan indult azzal, hogy munkát vállalt a Red Bull-csoportnál, illetve az RB Leipzignél, amelyet Németországban nem igazán kedvelnek a tradicionális csapatok szimpatizánsai, mert szerintük hagyományokkal nem rendelkező, mesterségesen, pénzből sikeressé tett klubról van szó.

„Azt gondolom, hogy errefelé nagyjából 34 936 szurkoló szereti Kloppot, amiért felépített egy sikeres korszakot Mainzban. Mindenkinek megvan a saját élete és a joga, hogy arról szabadon döntsön. Ezt nem kell mindenkinek szeretnie, és ezt nyugodtan is ki lehet fejezni” – fogalmazott a lipcsei együttes vezetőedzője.

Jürgen Kloppot két héttel ezelőtt nevezték ki a Red Bull nemzetközi futballhálózatának stratégiai vezetőjévé, négyéves szerződése azonban hivatalosan csak 2025. január elsejével lép életbe. Tevékenysége minden támogatott klubot érint majd, így a német RB Leipzigtől az osztrák RB Salzburgon keresztül egészen az amerikai MLS-ben szereplő New York Red Bulls, a brazil Bragantino és a japán Omiya Ardija együtteséig.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »