Fölvállalt minket, határon kívül rekedteket – így búcsúztak Potápi Árpád János államtitkártól Madéfalván

Fölvállalt minket, határon kívül rekedteket – így búcsúztak Potápi Árpád János államtitkártól Madéfalván

Elbúcsúzott a székely közösség a tragikus hirtelenséggel elhunyt Potápi Árpád János államtitkártól vasárnap este a madéfalvi Siculicidium emlékműnél tartott megemlékezésen. Fényképe előtt sokan gyújtottak mécsest és helyzetek el koszorút.

A madéfalvi Szent Anna kápolnában tartott szentmisét követően a Siculicidium emlékműhöz vonult át a gyászoló közösség, hogy megemlékezzen Potápi Árpád Jánosról, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkáráról, Madéfalva község díszpolgáráról. Sokszor gyűltünk mi már össze ezen a helyen megemlékezni, államelnököket, minisztereket, államtitkárokat fogadni, hisz ennek a helynek 260 év után is mondanivalója van.

Hírdetés

Ma viszont nem a történelmi emlékek hoztak ide, ma a mai valósággal szembenézni gyűltünk össze, elbúcsúzni valakitől, akinek az itt élő emberek oly sokat köszönhetnek” – mondta megemlékező búcsúbeszédében Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere. Mint fogalmazott, ugyan államtitkári kinevezése volt, de az ilyen embereket, akik így dolgoztak a nemzetükért, a magyar nép államférfinak nevezi. Gyászol a család, gyászol Tolna vármegye és Bonyhád. Gyászol Madéfalva és az egész székely közösség. Gyászol a diaszpóra és az egész Magyarország” – folyatta, majd említést tett mindazokról a megvalósításokról Madéfalván, amelyek mind-mind Potápi Árpád János munkájának köszönhetők. A te munkád itt véget ért, most rajtunk a sor, hogy átvállaljunk egy kis szeletet abból a hatalmas munkából, amit te végeztél. Ezek a gyertyák az irántad való szeretetünkből gyúltak lángra. Drága barátom, Isten veled!” – búcsúzott Szentes Csaba.

„Egy jóakarót, egy jótevőt veszítettünk el” Búcsúbeszédét követően Tamás József nyugalmazott római katolikus segédpüspök mondott beszédet. „Fölvállalt minket, határon kívül rekedteket, mindent megtett életében ő is, sokakkal együtt, hogy valóban a nemzet újra egyesüljön. Újra mi is úgy érezzük magunkat, hogy az anyaország szárnyai alá vett bennünket, segít és támogat minket. Potápi Árpád János személyében egy jóakarót, egy jótevőt veszítettünk el” – fogalmazott. A Magyar Himnusz és a Székely Himnusz eléneklését követően a gyászoló közösség mécseseket, koszorút helyezett el a Potápi Árpád János fényképe előtt. Potápi Árpád János 1967-ben született, 2024. október 17-én hunyt el. 2014-től a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára volt. 2015-ben kapta meg Madéfalva község díszpolgára címet. korábban írtuk Elhunyt Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár Tragikus hirtelenséggel elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Ötvenhét éves volt.

Forrás: szekelyhon.ro

The post Fölvállalt minket, határon kívül rekedteket – így búcsúztak Potápi Árpád János államtitkártól Madéfalván appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »