Rohamosan nő a telepített okoskamerák száma

Rohamosan nő a telepített okoskamerák száma

Az okoskamerák nagyban hozzájárulnak az emberek biztonságérzetéhez, legyen szó otthonokról, hétvégi házakról vagy éppen üzlethelyiségekről. Ez pedig a híroldalak tényeit követve is lényeges momentum.

A Fisotech wifis kamerái könnyen telepíthetőek és rendkívül felhasználóbarát módon működnek, számos kényelmi funkcióval.

A kamerarendszerek fejlődése

A kamerarendszerek területén óriási áttörést hoztak az úgynevezett stand-alone kamerák. Ezek a kamerák már rendelkeznek okos funkciókkal, könnyedén párosíthatók egyéb okos eszközökkel, telefonokkal, tabletekkel, laptopokkal. Távoli hozzáférést tesznek lehetővé, ami hatalmas újdonságnak számított a megjelenésükkor.

Nagy népszerűségre tettek szert, hiszen kezdetektől fogva megfizethető áron hozzájuk lehetett jutni, és szintén nagyon fontos szempont az is, hogy rendkívül egyszerűen, mindenféle háttértudás nélkül telepíthetőek a gyártó utasításai alapján.

A mesterséges intelligencia térhódítása

A mesterséges intelligencia térhódítása új dimenziókat nyitott meg a biztonsági kamerarendszerek területén is. Az AI-nak köszönhetően a készülékek képessé váltak a videófelvételek valós idejű elemzésére, vagyis például képessé váltak járművek, rendszámok és egyéb objektumok felismerésére.

Hírdetés

A látottak elemzése és értékelése különösen nagy áttörést jelentett nagyobb biztonsági rendszerekben és ipari környezetben, ahol a megbízhatóság és az azonnali reakció kritikus jelentőséggel bír.

Új trendek, pet kamera megjelenése

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre elterjedtebbé válnak a megfigyelésre alkalmas kamerák a lakossági felhasználásban is, és nem csupán biztonsági megfontolásból. Kimutatások szerint 2027-re a használatban lévő kamerák száma meghaladhatja a 200 milliót. A rohamos növekedés többek között olyan trendeknek is köszönhető, mint a pet kamerák elterjedése.

Ezek az eszközök kifejezetten a házi kedvencek megfigyelésére lettek kifejlesztve. Sok gazdi kénytelen otthon hagyni a kutyát vagy macskát hosszabb-rövidebb időre, és szeretnék tudni, hogy ez idő alatt minden rendben van-e a lakásban. Ezek a készülékek általában rendelkeznek mozgásérzékelő funkcióval, valamint kétirányú kommunikációval, így a gazdinak nem kell tétlenül néznie, hogy az állat kárt tesz a bútorokban vagy akár saját magában, hanem a beépített hangszórónak köszönhetően rászólhat a rosszalkodóra.

A mesterséges intelligencia itt is felüti a fejét, és segítségével a rendszer képes felismerni az állatok mozgását, és szükség esetén figyelmeztetést küld a gazdinak.

GSM kamerák

A GSM kamerák speciális alkalmazási környezetben használatosak, amikor nincs elérhető wifi hálózat a közelben. Remek szolgálatot tesznek hétvégi házakban, halászkunyhókban vagy akár erdei megfigyelési pontokon, ahol sem elektromosság, sem internet nem elérhető. A behelyezett GSM kártyának köszönhetően a működéshez elegendő a mobil adatkapcsolat.

Sokoldalúságuknak köszönhetően egyre többen élvezik a megfigyelő rendszerek nyújtotta kényelmet és biztonságot.

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »