Régiós foci Nógrádban, Gömörben: Már a listavezető sem veretlen

Régiós foci Nógrádban, Gömörben: Már a listavezető sem veretlen

A labdarúgó TIPOS III. liga 12. fordulójának rangadóján a Fülek, több mint négyszáz néző előtt, a forduló előtt listavezető csapatot fogadta, amely első alkalommal kapott ki ebben a bajnokságban.

A fülekiek jól kezdték az összecsapást, aminek köszönhetően a 32. percben Otari Kvernadze révén előnybe is került a házigazda. A fordulás után aztán már nem született újabb gól, így maradt az 1-0-ás eredmény, ami értékes három pontot eredményezett a fülekieknek.

A fülekiek a 4. helyen állnak a tabellán, legközelebb szombaton 13.30-kor az MŠK Námestovo otthonában lépnek pályára.

FTC Fülek – Slávia TU Kassa (Košice) 1:0 (1:0)

Gólszerző: Kvernadze 32.

Kiállítva: Urbančok 90. (Fülek)

A második félidő elején fordítottak a losonciak, de végül be kellett érniük az egy ponttal

Az első félidő meglehetősen kevés eseményt hozott. Az újonc kassaiak a 37. percben Matej Podstavek tizenegyesből elért találatával megszerezték a vezetést, amelyet aztán a szünetig meg is őrzött a gárda.

Fordulás után a vendégek beszorították ellenfelüket, és szűk húsz perc alatt fordítottak: előbb a 60. percben Igor Kotora egyenlített, majd tizennyolc perccel később Patrik Kulich megszerezte a vezetést is a vendégeknek. A bekapott gól után a hazaiak tovább fokozták a nyomást, és bár a gólt szerző Podstavek kiállítása miatt még emberhátrányba is kerültek, sikerült egyenlíteniük, Martin Leško az utolsó pillanatban mentett pontot.

A losonciak a forduló után továbbra is a tabella tizennegyedik pozícióját foglalják el, legközelebb szombaton az FK Poprad csapatát fogadják.

Hírdetés

FC Lokomotíva Kassa (Košice)  – Novohrad Losonc VSK 2:2 (1:0)

Gólszerzők: Podstavek 37. (11-esből), Leško 90. – Kotora 60., Kulich 78.

Kiállítva: Podstavek 85. (Kassa)

A rózsahegyi Gerec négy gólja is kellett a sikerhez

A Rimaszombat végig mezőnyfölényben játszott és megérdemelten nyerte meg a találkozót. Az első gólra mindössze hét percet kellett várni, ekkor a rózsahegyi Štefan Gerec kapott remek labdát, majd magabiztosan lőtt a kapus mellett a hálóba. Hat perccel később Vincent de Paul Yapo egy jobb oldali szögletet követően fejjel egyenlített, majd Gerec a 32. és a 40. percben is betalált, így 3:1-es hazai vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészt is a hazai csapat kezdte jobban. A 60. percben aztán Juhász Csaba újabb góllal növelte a hazaiak előnyét. Ezek után a gömöriek több jó helyzetet sem tudtak kihasználni, egymás után maradtak ki a jobbnál jobb lehetőségek. A mérkőzés 5:1-es végeredményét végül is a nap hőse, a negyedik gólját szerző Gerec állította be a 89. percben.

A rimaszombatiak a tizenkettedik helyen állnak, folytatás egy hét múlva vasárnap délelőtt, amikor a listavezető, Slávia TU Kassa (Košice) csapatához utaznak.

Rimaszombati VSK – Partizán Bártfa (Bardejov) 5:1 (3:1)

Gólszerzők: Gerec 7., 32., 40., 89., Juhász 60. – Vincent de Paul Yapo 13.

Csomós Elemér

Felhasznált forrás: sportnet.sk /futbalnet/

Képek: Facebook


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »