Szoboszlai Dominik besárgult

Szoboszlai Dominik besárgult

Újabb egygólos győzelemmel tartotta meg a helyét a Liverpool FC a Premier League tabellájának élén. Szoboszlai Dominik végigjátszotta a Chelsea ellen 2-1-re megnyert rangadót az Anfield Roadon.

A Vörösök első számú kapusuk, Allison Becker nélkül, de az ír válogatott Caoimhin Kelleherrel a soraikban fogadták az utóbbi fordulókban jól szereplő Chelsea-t. Arne Slot a mezőnyjátékosokat tekintve szinte a legerősebb alakulatával kezdett, benne a válogatott mérkőzések miatt szünetben a reméltnél hamarabb visszatért Mohamed Szalahhal és Virgil van Dijkkal. Csak a Dél-Amerikában járt Alexis Mac Allister kapott 81 percen át pihenőt.

Éppen az egyiptomi csatár szerezte meg a vezetést az első félidő derekán, értékesítve a Curtis Jones megrúgásáért kapott büntetőt.

Hírdetés

Szoboszlai, aki ezúttal inkább a védekezésből vette ki a részét, az első játékrész (nagyon hosszú) hosszabbításában sárga lapot kapott.

De nyilván nem ez volt a kulcsjelenete a mérkőzésen, hanem amikor blokkolta a Chelsea házi gólkirályának, Carlton Palmernek a veszélyes lövését. A Kékek ennek ellenére kiegyenlítettek a 48. percben Nicolas Jackson találatával, de Liverpool megnyerte a mérkőzést, mégpedig a talán a mezőny legjobbjának is nevezhető Curtis Jones az 51. percben rúgott góljával. A Vörösök ugyanis mindenkinél jobban értenek ahhoz a Premier League mezőnyében, hogy hogyan kell megőrizni az előnyt a mérkőzés hajrájában.

Arne Slot rekordot írt, korábban még soha nem nyert meg egyetlen Liverpool-menedzser sem az első 11 mérkőzéséből tízet. Fontos három pont volt a Liverpool számára ez, a közvetlen vetélytársak közül most játszottak először valakivel az idényben.

A következő fordulóban, vasárnap, az Arsenal következik, amely 2-0-s vereséget szenvedett a találkozót végigjátszó Kerkez Milos csapatától, a Bournemouth-tól. A tabellán a Liverpool 21 ponttal áll az élen, a Wolverhampton otthonában egy 95. percben szerzett góllal győztes (2-1) Manchester City a második, hússzal. Harmadik az Arsenal 17-tel, azonos pontszámmal az Aston Villával. Mindegyik csapat nyolc mérkőzésen van túl.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »