Egy perc szerzetes – Baán Izsák OSB

Egy perc szerzetes – Baán Izsák OSB

Részlet Baán Izsák bakonybéli bencés szerzetes a Nyitott szívvel – Szerzetesélet Magyarországon című sorozatban elhangzott gondolataiból.

„Az Isten országa számomra a mustármagként, csíraként már jelen lévő istentapasztalat ezen a földön – úgy is mondhatnám, hogy egy másik dimenziója a valóságnak.

(…) fölkelünk, feladataink vannak, dolgozunk, eszünk, tervezünk, de amellett, ami a mindennapi élet prózai, profán valósága, ebben a világban, ebben az életben növekszik már egy másik dimenzió.

(…) az imádságban belenézni ebbe, vagy egy megtapasztalt egységben, amit a közösségben, másokkal, találkozásokban megélhetünk, tudni azt, hogy

és hogy én tehetek azért, hogy ez mások számára, meg a magam számára is igazi tapasztalat legyen.”

Hírdetés

*

A YouTube videómegosztón közzétett elmélkedés – a korábbiakhoz hasonlóan – a Nyitott szívvel – Szerzetesélet Magyarországon sorozatból vett részlet. A 2020–2023-ban készült dokumentumfilmek forgatásakor tartalmas lelki mondatok hangzottak el szerzetesektől, így született meg az alkotók fejében az ötlet, hogy ezek köré rövidfilmes elmélkedéseket építsenek – összhangban a Ferenc pápa által meghirdetett imádság évével is.

Az Egy perc szerzetes sorozatban eddig Ferenc-Mária klarissza nővér, a 2023 augusztusában elhunyt Mustó Péter SJ, Isten Bárányáról nevezett Márta kármelita nővér, Csóka János pálos szerzetes, valamint Mészáros Judit Ráhel ferences kisnővér osztották meg gondolataikat.

Forrás és fotó: Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI)

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »