Az első aratóünnepség Besztercebányán képeken

Az első aratóünnepség Besztercebányán képeken

Az egyik besztercebányai szakközépiskolában (Stredná odborná škola Pod Bánošom) került sor a szezonzáró összejövetelre, melynek keretében a Besztercebányai kerület megrendezte történetének első aratóünnepségét, hagyományteremtő céllal.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével számos vendég mellett Tomás Taraba szlovák környezetvédelmi miniszter és Vladimír Vnuk a mezőgazdasági  minisztérium államtitkára.

Az eredeti rendezvény évente kétszer valósul meg Hagyományos tavaszi ízek és Hagyományos őszi ízek néven. Tavasszal a bárány, ősszel az alma az események szimbóluma. Kísérőrendezvényként kiértékelték az év legjobb almája versenyt is.

Hírdetés

Az október 19-i gazdag program és látványosság, érdekesség mellett kiosztották a legjobb tenyésztőknek és termelőknek járó díjakat is.  Az elismerést kapott mezőgazdászok között Ipolybalogról, Losoncról, Rimaszombatból, Jánosiból, Bátkából és Vályból is voltak vállalkozók. Ondrej Lunter átvette az aratási koszorút és köszönetet mondott az elvégzett munkáért és a hazai termékek előállításáért. A vásárosok között több Gömör-Nógrádi árus is volt.

Pósa Homoly Erzsó felvételei

(Pósa Homoly Erzsó/Felvidék.ma) 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »