Medvetámadás történt Szlovákiában. Az idős gombázó megsérült, de túlélte

Medvetámadás történt Szlovákiában. Az idős gombázó megsérült, de túlélte

Nyitókép: SITA

Medve támadt egy gombázó férfira Szlovákiában, aki a karján és a lábán szenvedett sérüléseket. Mentőhelikopterrek szállították kórházba, a férfi eszméleténél van.

A medve a privigyei járásban futott össze az idős gombásszal. A helyszínre mentőcsapat is érkezett. A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy legyenek óvatosak a környéken és gondolják meg kétszer is, hogy útra kelnek-e a térségbe.

– közölte a trencséni rendőrség a Facebookon.

A sürgősségi egészségügyi szolgálat operatív központja azt írta, hogy helikoptert és mentőautót küldött Ploský Grúň térségébe egy férfihoz, akit feltehetően medve támadott meg.

Hírdetés

„Az eddigi információk szerint felső és alsó végtagjai sérültek, eszméleténél van”

– közölték a mentők.

Sajtóhírek szerint az állat két bocsávat volt. Október elején szintén egy medve támadt rá egy gombászra a Liptószentmiklósi járásban, az ötvenöt éves férfi belehalt sérüléseibe. Ez volt a második ilyen eset Szlovákia történetében, az első 2021-ben történt ugyanitt.

A kormányzó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) tagja, Rudolf Huliak ezt követően mintegy 30 medve kilövését javasolta. Az egyelőre nem teljesen világos, hogy elszaporodtak-e a medvék Szlovákiában. Erről új tanulmány készül.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »