Ízelítő a Remény hetilap 2024. évi 42. számából…

Ízelítő a Remény hetilap 2024. évi 42. számából…

A Remény e heti száma, amely október 20-án, évközi idő 29. vasárnapján – Missziós vasárnap jelenik meg, ismét gazdag olvasnivalót kínál.

A címoldalon, az „Újrakezdés – mondd, mit ér?” címmel megjelent szerkesztőségi bevezetőt Jakubecz Márta írta, míg a harmadik oldalon megtalálható vezércikk Balázs Patrik szádalmási plébános atya tollából származik.

A Faggatózó elnevezésű rovatban Kalmár Csaba szerkesztő Kováč Zsuzsa nagyléli zarándokkal beszélgetett, mégpedig arról, hogy milyen életre szóló élmény részt venni az El Camino zarándokúton.

A honi események közül a lap tudósít mások mellett a Léva városában megvalósult Szent Mihály arkangyal ünnepről, a Somodi községben lezajlott október eleji lelki programokról, továbbá arról is, hogy miképp találkozott és beszélgetett a bérmálkozásra készülő szőgyéni fiatalokkal a zambiai származású Kwaku atya.

Hírdetés

Kopasz László „Az Egyház és a sport” elnevezésű múltidéző rovata is folytatódik, de a lap berkein belül olvashatók beszámolók, jegyzetek és írások többek között Müller Péter, Gábor Bertalan, Danczi Mónika, Bali Mária, Mészáros Péter és Berényi Kornélia tollából is. Sőt, a lap hasábjain Pintér Zoltán atya, felvidéki papköltő egyik legújabb szerzeményét szintén elolvashatják.

A legújabb Reményben megtalálhatóak az állandó rovatok, így az újság a szórakozni vágyóknak keresztrejtvényt, az ínyenceknek pedig hétről hétre új receptet kínál.

Hitünkben segít elmélyülni a Zsidó János atya által írt homília, az újság hátsó oldalain pedig újfent aktuális lelki ajánlók és programok várják az olvasókat.

A szerkesztők áldott őszi napokat kívánnak minden kedves olvasónak!

(Bott Noémi/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »