Ismét látogatható a gemenci Ökoturisztikai Központ

Ismét látogatható a gemenci Ökoturisztikai Központ

A Gemenci erdő pár héttel ezelőtt még több méternyi víz alatt volt, ami emberre és vadállatra egyaránt veszélyt jelentett.

Egy hónapnyi zárva tartás után a hétvégén újra megnyit a gemenci Ökoturisztikai Központ – írja a sokszinuvidek.24.hu a központ Facebook-bejegyzése nyomán.

„A hétvégén (péntek – szombat – vasárnap) már örömmel várunk benneteket! Ökoturisztikai központunk interaktív kiállításaival, játszóterével, szép parkjaival, és vadászattörténeti tanösvényével, valamint büféjével jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindenki számára”

Hírdetés

– írják a bejegyzésben, hozzátéve, hogy az erdei vasút egyelőre még nem indul el, és erdei túrákat sem lehet még tartani, de egy szelet Gemencet így is lehet kapni az ártéri erdőből.

A teljes erdőlátogatási tilalmat szeptember 18-án rendelték el az árvízvédelmi munkálatok miatt. A teljes erdőre, valamint a Mohács és Paks környékén, a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozott a tiltás, a területet helyenként több méternyi víz fedte. Szeptember 25-én még azt írták:

„A víz veszélyt jelent a vad számára, de egyben megélhetést is ad az ártéri erdő bonyolult és összetett élővilágának. Ilyenkor a természet ad és elvesz egyszerre. Szomfovától indultunk, a Grébeci-Duna medre és az erdei vasút nyomvonala felett, valamint a Decsi-Kis-Holt-Duna medre mellett is elmentünk. Természetesen most mindent egybefüggő, 1,5-3 méteres vízoszlop fed.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »