Várják a versmondók jelentkezését a magyar hazafias költemények seregszemléjére

Várják a versmondók jelentkezését a magyar hazafias költemények seregszemléjére

Az idei esztendőben is megszervezik a Magyar vers ünnepe – versek a magyarságról hazafias versek ünnepét Ipolyságon. Sajó Sándor születésének évfordulója tiszteletére, mely egyben a magyar nyelv napja is november 13-án rendezik meg a nagy hagyományokkal rendelkező versünnepet.

Az Ipolysági Városi Könyvtár a Palóc Társasággal együttműködve hirdeti meg  a szülőföldhöz való hűség költője, Sajó Sándor születésének 156. évfordulója tiszteletére a magyar költők hazafias verseinek seregszemléjét a könyvtár épületében.

A hagyományokhoz hűen az idei évben is alapiskolások (általános iskola) és középiskolás kategóriában hirdették meg a seregszemlét. A szervezők nagy szeretettel várják a szűkebb és tágabb környék tanintézményeinek versmondóit a magyar vers ipolysági ünnepére. A korábbi időszakban is az Ipoly mentén kívül Felvidék-szerte számos településről csatlakoztak fiatalok a versenyre. Az anyaországi tanintézmények és a Kárpát-medence több tájáról is visszatérő versmondói voltak a jeles eseménynek. Ezúttal is az egész Kárpát-hazából várják a jelentkezéseket.

Hírdetés

A versmondók két verssel készülnek. Egy tetszés szerint választott Sajó Sándor vers mellett a magyar hazafias költészetből egy ugyancsak szabadon választott verset kell előadniuk a szakmai bírálóbizottság előtt.

Jelentkezési határidő november 4-e. A jelentkezési lap ITT tölthető le.

A kitöltött jelentkezési lapokat az Ipolysági Városi Könyvtár a következő villámlevélcímen várja [email protected]. Érdeklődni belföldről a 0367410940, külföldről a 00 421 367410940 telefonszámon lehet. A jelentkezőknek részletes tájékoztatást és meghívót küldenek a szervezők.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »