A Világosság református egyházi műsor október 20-ai ajánlata

A Pátria rádióban vasárnap 7.05 órakor kezdődő műsor témái: Jairus lányának a feltámasztása és a vérfolyásos asszony meggyógyítása, Isten vagy a mammon? – Darázs Lajos bizonyságtétele, látogatás Nemesorosziban.

Egy zsinagógai előjáró ment Jézushoz, leborult előtte, és így szólt: „Leányom most halt meg, de jöjj, tedd rá kezedet, és élni fog.” Jézus felkelt, és követte őt tanítványaival együtt. Egy tizenkét éve vérfolyásos asszony odament hozzá, és hátulról megérintette a ruhája szegélyét, mert azt mondta magában: „Ha csak megérintem ruháját, meggyógyulok”. Minkét esetben Jézustól várták a segítséget. A témáról Szepessy Mátyás kiskövesdi lelkipásztor szól a hallgatókhoz.

Hírdetés

Kilépett az arany mókuskerékből, hogy az élete másfelé vegyen irányt. Ennek okáról szól az Ímelyről származó Darázs Lajos bizonyságtétele.

Az elmúlt évben kívülről szépen felújított nemesoroszi református templomban havonta már csak egyszer tartanak istentiszteletet a maroknyi gyülekezetnek, ahol jó tíz éve még a villanyórát is lekapcsolták. A kis közösség múltjáról és jelenéről Csernyík Magdolna lelkipásztorral és Nagy Tibor gondnokkal beszélgetünk.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »