Magyar Szövetség: A kormány még a tranzakciós adó bevezetésekor sem gördíthet akadályokat a hátrányos helyzetű és kiszolgáltatott embereket segítő szervezetek elé

Az államfő a konszolidációs csomaggal együtt a pénzügyi átutalásokra új adónemet bevezető, az ún. tranzakciókról szóló törvényt is aláírta, de a döntéséről szóló nyilatkozatban éppen azokban a pontokban fogalmazott meg éles és egyértelmű kritikát a kormány és a koalíciós pártok felé, amelyeket a Magyar Szövetség is átgondolatlannak tart.

Ahogy azt korábbi nyilatkozatunkban és Szlovákia köztársasági elnökének elküldött levelünkben is megfogalmaztuk:

Hírdetés

“Meggyőződésünk szerint egy összetartásra épülő társadalom fontos alkotóelemei a helyi, regionális valamint országos önkéntes szervezetek, egyesületek, sportklubok, alapítványok és természetesen az egyházak, amelyekben egyes személyek önkéntesen fordítanak mások javára a szabadidejükből és a pénzügyi eszközeikből. Aggályosnak tartjuk, hogy az elfogadott pénzügyi tranzakciós törvény hátrányosan érinti az ilyen szervezeteket, mert félő, hogy csökkenti az önkéntes aktivitást, ezáltal gyengítheti a közösségi összetartást, kedvezőtlen társadalmi folyamatokat okozva.”

Ezért reméljük, hogy Peter Pellegrini köztársasági elnök kritikus szavai kellő visszhangra találnak a koalíciós parlamenti képviselők között, és a jogszabály hatálybalépésének időpontjáig, azaz 2025. április 1-g a törvényből eltávolítják azokat a pontokat, amelyek hátrányos helyzetbe hoznák, s talán tartósan károsítanák a fent említett szervezeteket és a segítségükre szoruló embereket.

(Sajtóközlemény – Magyar Szövetség)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »