A Kabóca októberi számának ajánlója

A Kabóca októberi számának ajánlója

Október hónap sok örömöt kínál a kisgyerekek számára. A kellemes őszi napsütés, a színpompás erdő természetjárása hívogat, a fák, bokrok őszre beérő termése a természet megfigyelésére, kézműveskedésre, alkotó munkára ösztönöz. Készülhetnek a töklámpások, gyűlhet a gesztenye, makk a munkaasztalokon, a sok tarka falevél az albumokban. A Kabóca legújabb száma erre a gazdagságra, a sokféle őszi játékra hívja fel kis olvasói figyelmét.

A kivágós papírjáték lapjaiból igazi kísértetházat állíthatnak össze a legkisebbek töklámpással, denevérekkel és persze kísértetekkel együtt. Őszi könyvjelző lehet Kabóca tanácsai alapján a színes falevelekből. Az angolul tanulók egy őszi erdőben túrázhatnak barátaikkal, s miközben a zsebeiket megtömik makkal, az erdő növény- és állatvilágának angol szavaival is ismerkedhetnek. R. Nagy Krisztián meséje a pókok október végi ünnepnapját beszéli el egy pók szemszögéből.

Hírdetés

A versoldalon Baka L. Patrik sorai gondolkodtatják el olvasóikat fákról, madarakról, napfényről s talán még önmagukról is. Maci és Zsiráf egy egészséges őszi uzsonna mibenléte felől töpreng az olvasásban még kevéssé gyakorlottaknak szóló képes kis mesében. Folytatódik a lapban az olimpia és a pénz történetének sorozata.

A menő masinákat, azaz az otthonokban működő gépeket bemutató rovat most a fűtési rendszereket veszi sorra, a múlt időkben kalandozók a bizánci császárok birodalmában nézhetnek körül. S hogy milyen nehézségekkel járhat egy új otthon keresése, Kifli és Cicúr meséjének legújabb fejezetéből az is kiderül a Kabóca októberi számából.

A havilap megrendelhető a kiadó címén: [email protected], www.kabocalap.com


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »