Pellegrini aláírta a konszolidációs csomagról és tranzakciós adóról szóló törvényt

Pellegrini aláírta a konszolidációs csomagról és tranzakciós adóról szóló törvényt

Nyitókép: SITA

Peter Pellegrini ma aláírta a konszolidációs törvényt, melynek célja az államháztartás talpra állítása, közölte a Körképpel az államfői hivatal. Pellegrini aláírása azután került a papírra, hogy teljesült kérése, miszerint találjanak kompromisszumos megoldást az egészségügyi dolgozók fizetésének kérdésében.

Kamil Šaško egészségügyi miniszter ma biztosította az államfőt arról, hogy sikerült elérnie, hogy több mint 100 millió eurós forrás kerül felszabadításra az egészségügyben dolgozók fizetésére.

Hírdetés

Pellegrini ma aláírta a tranzakciós adóról szóló törvényt is, melyet a konszolidációs csomag szerves részének tekint. Mint fogalmazott, a tranzakciós adó különlegesség az EU tagállamainak jogrendjében.

„Ezért értékelni fogom, ha a kormány aprólékos tájékoztatást nyújt e adófajta bevezetésének következményeiről. A törvény hatálya 2025. április 1-től érvényes, ami elégséges idő a nyitott kérdések megválaszolására”

– jelentette ki az államfő. Pellegrini bízik abban, hogy a kormánynak sikerül megelőznie, hogy a törvény következményei az egész társadalmat negatívan érintsék.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »