Harkivi elöljáró: már rendfokozattal rendelkező francia, német és lengyel katonák is harcolnak az „ukrán” oldalon

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban található Makszimiljanivka települést – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint az orosz erők a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen és a kurszki régióban is előrenyomultak, Ukrajnában 16, Kurszk térségében pedig hat megkísérelt ellentámadást vertek vissza.

Andrej Marocsko katonai szakértő, a "Luhanszki Népköztársaság" nyugállományú alezredese a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy az orosz hadsereg a Harkiv megyei Kupjanszk térségében egyszerre öt településről – Kucserivkából, Petropavlivkából, Hluskivkából, Kolesznikivkából és Kruhljakivkából – kezdte meg az ukrán erők kiverését. Közölte, az orosz erőknek már több település külterületén sikerült megvetni a lábukat.

Hírdetés

Vitalij Gancsev, az ukrajnai Harkiv megye Moszkva által kinevezett elöljárója a RIA Novosztyi hírügynökségnek – a helyi lakosságtól származó értesülésekre hivatkozva – azt állította, hogy az ukrán oldalon nemcsak NATO-országokból érkezett zsoldosok, de rendfokozattal rendelkező francia, német és lengyel aktív katonák is harcolnak.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók más településeiről is jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi és dróntámadást.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »