Valószínűleg megölték a Hamász új vezetőjét a Gázai övezetben

Valószínűleg megölték a Hamász új vezetőjét a Gázai övezetben

Az izraeli hadsereg (IDF) katonái valószínűleg megölték Jahja esz-Szinvárt, a Hamász iszlamista terrorszervezet augusztusban kinevezett új politikai vezetőjét – jelentette a helyi média katonai források alapján csütörtökön.

A biztonsági szervek nagyon valószínűnek tartják, hogy az IDF katonái által a Gázai övezetben megölt terrorista a Hamász vezére, az Izrael ellen tavaly október 7-én végrehajtott terrortámadás feltételezett értelmi szerzője. A Hamász három fegyveresével végeztek a közelmúltban Gázában, egyiküket Szinvárnak tartják. A helyszínen nem találtak izraeli túszokat.

A 12-es kereskedelmi televízió bemutatta a holttestet, amelyben felismerhető a terrorista, aki még a Hamász gázai vezetőjeként tervelte ki az október 7-i terrortámadást. Az izraeli erők a ynet értesülése szerint egy véletlenszerű akció során végeztek a három fegyveressel.

Hírdetés

Az IDF és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat a végső, bizonyító erejű azonosításra vár. A lapnak nyilatkozó magas rangú tisztviselő szerint a helyszínen több olyan jel volt, amely alátámasztja, hogy Szinvárral végeztek.

A katonák a Gázai övezetben egy terület „megtisztítása” során vették tűz alá az épületet, amelyben a terroristák tartózkodtak. A ház egy részét az IDF megsemmisítette, a romok alól három fegyveres palesztin holtteste került elő, akiknek egyike valószínűleg Szinuár.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »