Hasznos tippek első repüléshez (x)

Hasznos tippek első repüléshez (x)

Azoknak, akik rendszeresen repülnek, már szinte rutinból megy az egész folyamat, és nem kell aggódniuk az olyan dolgokon, mint a reptérre való megérkezés vagy a becsekkolás. Ha azonban Te nem ebbe a táborba tartozol, bemutatunk neked pár hasznos tippet, ami megkönnyítheti az első utakat.

Hogyan érkezzünk a reptérre?

Az utazás sokaknál jelent egyet az otthon gondjaitól való megszabadulástól, ráadásul jócskán bővíthetjük ismereteinket egy új ország, illetve kultúra megismerésével. Az út megtervezése azonban nem ér véget a cél kiválasztásával, illetve a repülőjegyek megvásárlásával, hiszen gondolnunk kell a Ferihegyre történő kijutásra is.

A reptér megközelítése történhet akár tömegközlekedéssel vagy taxival is, azonban míg az első hosszadalmas és macerás lehet, addig az utóbbi igencsak megdobhatja a költségeinket. A Reptéri Parkoló Centrum ferihegy parkolás szolgáltatása viszont jó alternatíva lehet azoknak, akik szeretnének kényelmesen és költséghatékonyan kijutni a repülőtérre, ráadásul a saját autójukkal.

Bármelyik verziót is választjuk, győződjünk meg arról, hogy időben érkezünk meg a terminálra, ezzel megelőzve, hogy a hosszabb sorok kialakulása vagy egyéb ok miatt sietősre sikerüljön az indulás. Ez különösen igaz akkor, ha csomagot is szeretnénk feladni, illetve ha EU-n kívüli országba utazunk, mivel ezekben az esetekben plusz állomásokon is át kell haladnunk.

Hogyan történjen a check-in?

Ma már több módszer is rendelkezésre áll a becsekkolásra, így sokan elbizonytalanodhatnak ennél a pontnál. A becsekkolás módját még a repjegyek megvásárlásakor tudod kiválasztani, azaz eldöntheted, hogy online vagy inkább az indulás előtt, személyesen szeretnéd elvégezni az utasfelvételt.

Hírdetés

Ha nem mozogsz magabiztosan az online felületeken, nyugodtan kérheted a személyes utasfelvételt, azonban ebben az esetben minimum 3 órával az indulás előtt már a reptéren kell lenned. Amennyiben azonban az online verziót választod, kényelmesen, akár már napokkal az utazás előtt el tudod intézni ezt a feladatot.

Fontos, hogy mindig kövessük nyomon a választott légitársaság utasításait, hiszen minden esetben küldenek arról értesítést, hogy meddig és milyen módon lehetséges elvégezni az utasfelvételt. Ezenfelül az esetleges késésekről, módosulásokról is küldenek üzenetet.

Mi történik a check-in után?

Ha sikeresen megtörtént az utasfelvétel, a reptéri teendőidet a csomagod feladásával kell kezdened, amennyiben van olyan bőröndöd, amelyet nem viszel fel magaddal a fedélzetre. Amennyiben csak kézipoggyászod van, rögtön a biztonsági ellenőrzés felé veheted az irányt, ahol mindössze a beszállókártyánkra lesz szükség.

Az ellenőrzést követően, a légi oldalra érkezve nincs más dolgod, mint keresni egy kivetítőt, és megnézni, hogy pontosan melyik kaputól indul a géped. A kapuhoz érkezve még szükség lesz a beszállókártyádra, illetve az okmányaidra, így ezeket mindenképpen tartsd elérhető helyen. Ezt követően pedig kezdetét is veheti a várva várt utazás!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »