Orbán: Zelenszkij győzelmi terve több mint rémisztő

Orbán: Zelenszkij győzelmi terve több mint rémisztő

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a csütörtöki brüsszeli európai uniós csúcs előtt élesen bírálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök győzelmi tervét. A Facebookon közzétett bejegyzésében „több mint rémisztőnek” nevezte – írja a TASR.

„Amit tegnap az ukrán parlamentben felvázolt, az több mint rémisztő. Egyike vagyok azoknak, akik sürgetik az Európai Uniót, hogy változtassa meg jelenlegi stratégiáját. Az Unió egy rosszul szervezett, rosszul kivitelezett és rosszul kiszámított stratégiával szállt be ebbe a háborúba, amiért elsősorban az Európai Bizottság elnöke (Ursula von der Leyen) a felelős. Elveszítjük a háborút, ezért változtatni kell a stratégián”

– írta a magyar kormányfő.

Hírdetés

Orbán hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy veszélyesebb fegyverekre és nagy hatótávolságú rakétákra van szükség, hanem azt, hogy háborús stratégia helyett békestratégiára kell áttérni.

„Tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség! A mai napon sürgetni fogom, hogy a német kancellár és a francia elnök az egész Európai Unió nevében mielőbb kezdjen tárgyalásokat az oroszokkal, hogy megtalálják a kiutat ebből a helyzetből” – zárta gondolatait a magyar kormányfő.

Zelenszkij tervének – amelyet Brüsszelben is bemutat – az a célja, hogy Ukrajna pozícióját annyira megerősítse, hogy véget vessen az Oroszországgal vívott háborúnak. Szerinte ha most megvalósul a terv, legkésőbb jövőre véget érhet a háború.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »