Világelsők a komáromi mentősök – elnyerték az EMS Angels Awards gyémánt fokozatát

Világelsők a komáromi mentősök – elnyerték az EMS Angels Awards gyémánt fokozatát

Világelsők a komáromi mentősök – elnyerték az EMS Angels Awards gyémánt fokozatát Vataščin Péter2024. 10. 17., cs – 10:50 Komárom |

A komáromi székhelyű ZaMED mentőszolgálat elnyerte a létező legmagasabb szintű elismerést, amely az agyi érkatasztrófa sürgősségi ellátásra vonatkozik: az EMS Angels Awards gyémánt fokozatát. A díjat a dán fővárosban, Koppenhágában vehették át – közölte a ZaMED.

Az elismerés értékét növeli, hogy a ZaMED világszinten egyedüliként nyerte ezt el úgy, hogy a kiértékelés az év minden egyes negyedévére vonatkozott. Egyetlen egy másik mentőszolgálat sem tudta ezt elérni. 

Hírdetés

„Ez nemcsak a szervezetünk, de minden egészségügyi dolgozónk számára is elismerést jelent, akik napi szinten dolgoznak azon, hogy csúcsminőségű ellátásban részesítsük az egyi érkatasztrófát szenvedett pácienseket“ – mondta Matej Polák, a ZaMED igazgatója.

Az EMS Angels Awards-ot az Európai Sürgősségi Orvostani Társaság (EUSEM) osztja ki együttműködésben az Angels Kezdeményezéssel. Az értékeléseket negyedévente végzik el. Figyelembe veszik az ellátás minőségét, a standardizált eljárások betartását, ill. az egészségügyi személyzet továbbképzését is. A minőségi indikátorok kiértékelése függetlenül, az adatbázisokból származó adatok felhasználásával történik.

Az évente több mint 25 ezer délnyugat-szlovákiai pácienst kiszolgáló ZaMED első nagyobb nemzetközi sikerét még 2021-ben érte el. Akkor az EMS Angels Awards platina fokozatát szerezte meg az EUSEM Lisszabonban tartott éves konferenciáján. Polák szerint ez jelentette számukra az impulzust ahhoz, hogy további innovációkat valósítsanak meg, s hogy optimalizálják a sürgősségi szolgáltatásukat. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »