A spanyol IDK Euskotren csapatát fogadják (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A spanyol IDK Euskotren csapatát fogadják (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A múlt csütörtökön hosszabbításban veszítő megyeszékhelyi Sepsi-SIC hazai környezetben is bemutatkozik a női kosárlabda Európa-kupa (Ek) új idényében, ma a sorozat alapszakaszának második fordulójában a spanyol IDK Euskotren együttesét látja vendégül. A 19 órakor kezdődő találkozónak a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont.

Mivel 2025. április 27. és május 3. között a megyeszékhelyi Sepsi Arénában rendezik meg a divízió 1/A jelű férfi jégkorong-világbajnokságot, a nyolcszoros román bajnok és hétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC visszaköltözik egykori otthonába, a Szabó Kati Sportcsarnokba. A zöld-fehérek ma 19 órától itt játsszák a mostani idény első hazai mérkőzését, amelyen Zoran Mikes lányai a spanyol IDK Euskotren együttesét fogadják a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének második fordulójában.

Hírdetés

A szentgyörgyi csapat egy hete hosszabbítás után 77–71-re kikapott a görög AEO Proteas Voulas vendégeként az Ek nyitókörében, a hétvégén viszont 92–62 arányban húzta be a Bukaresti Rapid elleni bajnokit, így győzelemmel hangolt az esti összecsapásra. Velük ellentétben az Euskotren megnyerte múlt heti nemzetközi meccsét, miután hazai környezetben 70–64 arányban bizonyult jobbnak a szerb Crvena Zvezda alakulatánál. A spanyol pontvadászatban azonban már nem megy ennyire jól a san sebastiani gárdának, amely elvesztette eddigi mindkét bajnokiját.

Az Aranzazu Muguruza Dominguez által irányított IDK tizenegy játékost nevezett az Ek-ba, közülük hat spanyol, kettő belga, és a csapatot erősíti egy amerikai, egy kanadai és egy svéd kosaras is. Az együttes átlagmagassága 182 cm, míg átlagéletkora 25,4 év. Az Eus­kotren az előző szezonban a hetedik helyen zárta a spanyol bajnokság alapszakaszát, a rájátszás első körében pedig a későbbi bajnok Valenciától kapott ki.

„A Szabó Kati Sportcsarnokba való visszaköltözéssel egy kellemes déjà vu érzés tölt el bennünket, és megpróbáljuk a lehető legjobban kihasználni a létesítmény adta lehetőségeinket. Ma jó hangulatban szeretnénk pályára lépni. Erős a spanyol bajnokság, ott mindegyik csapat kiváló, így próbáltunk a lehető legjobban felkészülni az Euskotren elleni mérkőzésre. Mindent megteszünk, hogy jó eredménnyel zárjuk a találkozót, meglepetést szeretnénk okozni, és begyűjtenénk idénybeli első győzelmünket az Ek-ban” – nyilatkozta Rusz István, a Sepsi-SIC ügyvezető igazgatója, aki elmondta azt is, hogy 20 lej lesz a belépő ára a zöld-fehérek nemzetközi meccseire.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »