Jourová: Musk a gonoszt népszerűsíti

Jourová: Musk a gonoszt népszerűsíti

Nyitókép: SITA

Elon Musk amerikai üzletember nem tud különbséget tenni a jó és a rossz között, és a gonosz propagandistája – adott hangot meggyőződésének az Európai Bizottság leköszönő alelnöke, Věra Jourová. A Politicónak adott interjújában a cseh uniós vezető azt is elmondta, hogy az X közösségi hálózat, amely most Musk kezében van, napjainkban az antiszemitizmus terjedésének fő központja.

Jourová, aki gyakran helyezkedett ellenkező álláspontra Muskkal a közösségi oldalak működését illetően, azt mondta, hogy bár még soha nem találkozott személyesen az 53 éves milliárdossal, azt mondta volna neki, hogy „a vezetők közül, akikkel találkoztam, ő az egyetlen aki nem tud különbséget tenni jó és rossz között.”

Hírdetés

Musk 2022-ben vásárolta meg a Twittert, majd karcsúsítást hajtott végre a túlfoglalkoztatottság miatt. Egyúttal jelentősen csökkentette az X platformon található tartalom moderálását, ami miatt kritikát kapott az Európai Bizottságtól. Az EB szerint ugyanis a platform hajlamos a gyűlöletkeltő bejegyzésekre.

„A rossz kezekben lévő digitális platformok nagyon megrémisztenek”

– mondta Jourová is, aki szerint a technológiai cégek óriási hatalom birtokosai. Az interjúban megjegyezte továbbá, hogy Musk erősíti a gyűlöletet, és a „gonosz terjesztője”.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »