Cseh egyesület – Az igazság a tej előállításáról: Így verik az istállókban a teheneket (Videó)

Cseh egyesület – Az igazság a tej előállításáról: Így verik az istállókban a teheneket (Videó)

A Nem Eszünk Állatot Egyesület ma 12 tehénistállóból származó felvételt tett közzé. A titokban készített felvételeken az látszik, hogy az alkalmazottak állatokat vernek, rugdosnak, bottal ütik őket, traktorrak rángatják lánccal a nyakukban, vagy válogatott szidalmak közepette ütik-vágják őket. Az egyesület szerint a dokumentált esetek száma azt bizonyítja, hogy nem elszigetelt jelenségről vagy egyének egyedi visszaéléseiről van szó, hanem napi szintű rutinról.

A Madeta tejüzem, amely ezen farmokon élő tehenektől gyűjti be a tejet, határozottan elítélte az állatokkal szembeni megrázó viselkedést.

A dokumentált állatkínzási eseteket az aktivisták  fokozatosan jelentik az állatorvosoknak, akik foglalkoznak velük – mondta a ČTK-nak Lukáš Vincour, a Nem eszünk állatokat egyesület képviselője. A civil szervezet egymás után teszi közzé más tejüzemekhez kapcsolódó felvételeit is.

A Madeta képviselői elhatárolták magukat az alábbi videón látható munkások durva viselkedésétől a felvételen látható tehenekkel szemben.

Hírdetés

„A Madeta cég határozottan elítéli és elhatárolódik a tehenekkel szembeni megdöbbentő magatartástól, amelyről nem volt eddig tudomásunk. Kérni fogjuk az állami felügyeleti hatóságok azonnali beavatkozását az ügyben. Készek vagyunk felmondani az érintett szubjektumokkat kötött tejbeszállítói-szerződést”

– mondta a ČTK-nak Csehország legnagyobb tejüzemének szóvivője, Marta Faktorová.

A  Nem Eszünk Állatot szervezet október elején indította útjára „MILK.O – vége a tejes hazugságnak” című kampányát, melynek célja, hogy megdöntse a réten legelésző boldog tehenekről kialakult tévhitet. Állatjogi aktivisták szerint a tehenek és borjak élete valójában gyakran tele van rugdosással, veréssel, bántalmazással és gúnyolódással, amint azt a titokban készült, gyakran drasztikus felvételek is bizonyítják. A kampány egy felhívás, hogy vessenek véget a tehenek szenvedésének a tejiparban.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »