Az új Porsche MACAN megérkezett a szlovák utakra: A modell, amely megszeretteti Önnel az elektromobilitást

Az új Porsche MACAN megérkezett a szlovák utakra: A modell, amely megszeretteti Önnel az elektromobilitást

Az új Porsche MACAN megérkezett a szlovák utakra: A modell, amely megszeretteti Önnel az elektromobilitást Zoltán Seres2024. 10. 16., sze – 11:01

Sajtóközlemény: Mindig van hova fejlődni. Lehetünk egyre kreatívabbak, gyorsabbak. A dizájnt is folyamatosan meg lehet újítani. Igen, a Porsche gyárban ezt ismét bebizonyították. A márka, amely híres a képzeletbeli határok állandó átlépéséről, november második csütörtökén mutatta be legújabb modelljét, a teljesen elektromos MACAN-t.

Az új elektromos Porsche MACAN bemutatása nem maradhatott észrevétlen. A Duna fölé magasodó ikonikus UFO épület, amely Pozsonyban található, mintha az esemény nagyságát szimbolizálta volna. Az erre az alkalomra speciálisan megvilágított tartóoszlopokon számoltak vissza a németországi lipcsei gyárból származó új zászlóshajó leleplezéséig.

Az új MACAN valóban egy igazán szép darab. Minden Porsche modell dizájnjában a legendás 911-es modell inspirációja figyelhető meg. Ezeket az összefüggéseket a karosszéria egyes vonalaiban is felfedezhetjük. A kettős LED fényszórók vad, sportos megjelenést kölcsönöznek a karosszériának, bár alapvetően ez egy városi elektromos SUV. A hátsó lámpák is lenyűgöznek dizájnjukkal. Az elegáns, egy vonalban lévő lámpák enyhén emelkedő vállvonallal kombinálva azonnal elvarázsolnak. A 3D-s fénygrafika és a „PORSCHE” felirat olyan elemek, amelyeket már a Taycan új modelljén is megcsodáltunk, ezért nagyszerű, hogy ez a játékos elem, amely hangsúlyozza az autó teljesen elektromos hajtását, a MACAN-ra is átragadt.

 

A kerekekről is érdemes szót ejteni. A vásárló akár ötféle 22 hüvelykes felni közül választhat, és meg kell hagyni, hogy ez a méret fantasztikusan illik az autóhoz. Az utastérbe lépve azonnal látszik, hogy egy teljesen új modellről van szó, amely tökéletes elektronikával rendelkezik. Természetesen a tipikus órák a műszerfalon továbbra is megmaradtak. Ezt valahogy el is várjuk a Porsche-tól. A márka soha nem feledkezik meg a múltjáról, és ilyen apró dizájnelemekkel emlékeztet arra, hogy nem egy átlagos autóban ülünk.

Azt, hogy a 21. században élünk, egyértelműen bizonyítja a nagymértékben digitalizált, magas szintű kezelési komfortot nyújtó vezetőfülke, melynek innovatív technológiája modern kezelési komfortot biztosít, amit még tovább lehet fokozni a kiterjesztett valósággal ellátott head-up kijelzővel, továbbá az utasok számára létrehozott kijelzővel (HD). Újdonság a kommunikációs világítás. Az új elektromos MACAN az első Porsche, amely rendelkezik ezzel a funkcióval. Ha például váratlanul sávot vált, az utastér fénye figyelmeztet erre.

Hírdetés

 

Nagy téma természetesen az akkumulátor, viszont itt a márka a legkisebb kétségnek sem ad teret. Az új akkumulátor kémiai összetétele, akárcsak a Taycan modellnél, nem hagy kételyt a hatótáv vagy a töltési sebesség tekintetében. „Az elektromobilitással gyakran összefüggésbe hozott hátrányok ennél a modellnél már nem is nevezhetők hátránynak, hiszen az autóba telepített 800 voltos rendszer esetén a töltési idők percekben mérhetők” – kezdte beszédét a bemutatón Marek Neuwirth, a Porsche márka szlovákiai vezetője.

Ezt az adatok is megerősítik: a maximális hatótáv 641 kilométer, és az autó 100 százalékos töltése elképesztő 21 perc alatt történik meg. Mindez egy új, 100 kWh-s akkumulátornak köszönhető, amely magasabb energiasűrűséget, kisebb súlyt és hosszabb hatótávot biztosít.

Az 1 130 Nm nyomatékkal és 470 kW teljesítménnyel a MACAN Turbo Electric modell 639 lóerős teljesítménnyel olyan gyorsulást nyújt, mintha egy Forma-1-es autóban ülne. A gyártó 0-ról 100 km/h-ra való gyorsulást mindössze 3,3 másodperc alatt ígéri. Az autó kizárólag összkerékhajtású verzióban lesz elérhető.

 

„Ez az érzés függőséget okoz, hiszen az autó gyorsulása és reakciója igazán extrém” – árulta el Gabriela Černáková, a Porsche márka marketingvezetője Szlovákiában.

Az új MACAN négy változatban lesz elérhető az ügyfelek számára. Az alapmodell 265 kW teljesítményt nyújt, és körülbelül 84 ezer eurótól indul. Az igényesebb vásárlók választhatják a MACAN TURBO Electric modellt, amelyet több mint 630 lóerő hajt. Ebben az esetben az ár meghaladja a 121 ezer eurót. A Turbo verzióról a belső tér is árulkodik: a turbonite beltéri csomag, a hangsúlyos díszlécek az első és hátsó ajtókban, valamint a műszerfal egyedülállóvá és exkluzívvá teszik ezt a modellt.

Végezetül csak annyi, hogy az új, teljesen elektromos Porsche MACAN egy figyelemreméltó formatervezési darab, amely kidolgozott részleteivel és a Porsche-ra jellemző menettulajdonságokkal rendelkezik. Az autó sokoldalúsága miatt tökéletes választás terepen, városban és hosszú utakon egyaránt. Ráadásul a nagy csomagtérkapacitás és a hosszú hatótáv miatt ideális választás családi nyaralásokhoz is.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »