Magyar győzelem Belgiumban

Magyar győzelem Belgiumban

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Belgiumban 1-0-s győzelemmel zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

A magyar együttes négy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a B csoport negyedik helyen állt az utolsó játéknap előtt, és már korábban eldőlt, hogy lemarad a továbbjutásról.

Tavaly október 17-én a budapesti mérkőzésen 1-0-ra nyertek a belgák, akik ezúttal, Leuvenben gyorsan hátrányba kerültek: a kilépő Gruber Zsombor elé kivetődött a hazai kapus, a bíró büntetőt ítélt, amit Németh András magabiztosan értékesített. A várakozásnak megfelelően jóval többet támadtak a második helyért küzdő hazaiak, akik a második félidőben fokozták a nyomást. A magyar csapat ekkor már szinte csak védekezett, de azt eredményesen tette.

Hírdetés

„Amit a srácok ma letettek a pályán – ha kellett védekeztek, ha kellett támadtak, ha kellett kisegítették egymást -, és az a fajta büszkeség, ami benne van ebben a kollektívában, az példaértékű. Feltették az i-re a pontot azzal, hogy így tudtak küzdeni egymásért, büszkén, önbizalommal. Ténylegesen egy jó mérkőzés után tudtunk egymás szemébe nézni, és búcsúztatni a sorozatot, illetve a 2002-2003-as korosztály tagjait” – mondta az M1 aktuális csatornának Szélesi Zoltán szövetségi edző, majd hozzátette, hogy csapata remekül teljesítette az előzetesen begyakorolt elemeket, valamint Németh András teljesítményét is kiemelte.

A belgák a veretlen spanyolok mögött maradtak a második helyen, mivel a skótok kikaptak Kazahsztánban.

A kilenc csoportgyőztes Eb-résztvevővé válik, a csoportmásodikak közül a legjobb három szintén, a további hat pedig a rájátszásban küzdhet a fennmaradó három helyért. A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája Szlovákia, amelynek válogatottja automatikus résztvevő.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »