Thomas Tuchel az új angol szövetségi kapitány

Thomas Tuchel az új angol szövetségi kapitány

Tuchel ismét szigetországban dolgozhat, ahol a Chelsea-vel már sikeres volt. Hiszen megnyerte a Bajnokok Ligáját a londoni együttessel 2021-ben. A hírről elsőként a Sky Sports és a The Times számolt be. Információik szerint. Thomas Tuchel már aláírta a szerződését, így ő lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Lőw Zsolt és Thomas Tuchel – eurosport

Amit napok óta rebesgettek hivatalos lett. Thomas Tuchel, a Chelsea korábbi menedzsere lesz a következő angol szövetségi kapitány.

Tuchel ezzel a harmadik külföldi kapitány lesz a Háromoroszlánosok történetében, Sven-Göran Eriksson (2001-2006) és Fabio Capello (2008-2012) után.

Lee Carsley ideiglenes jelleggel vette át a kapitányi posztot az őszre, Gareth Southgate lemondása után. De ő négy meccs után közölte, hogy visszatérne az U21-es válogatotthoz.

Hírdetés

Így Tuchel ismét szigetországban dolgozhat, ahol a Chelsea-vel már sikeres volt. Hiszen megnyerte a Bajnokok Ligáját a londoni együttessel 2021-ben.

A hírről elsőként a Sky Sports és a The Times számolt be. Információik szerint Thomas Tuchel már aláírta a szerződését, így ő lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 A bejelentésére szerdán 14.30-tól kerül sor hivatalos sajtótájékoztató keretében.
Az 51 esztendős Tuchel az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül volt.

Tuchelt korábban az angol válogatott mellett a Manchester Uniteddel is hírbe hozták Erik ten Hag lehetséges utódjaként.

Balogh Ernő


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »