Marco Rossi szerint biztató volt a teljesítményünk. Így értékeltek a magyar játékosok

Marco Rossi szerint biztató volt a teljesítményünk. Így értékeltek a magyar játékosok

A szövetségi kapitány a bosnyákok 2-0-s legyőzése után kiemelte: a legjobban annak örül, hogy újra a régi a csapatszellem a válogatottnál.

mondta a mérkőzés után Marco Rossi.

összegezte a szövetségi kapitány.

„Ezek vagyunk, védekezünk, harcolunk, párharcokat nyerünk, ott vagyunk a másiknak, hogyha kell. Nagyon kemény meccs volt, de örülök a csapat minden tagjának, a bemutatkozó Szűcs Kornélnak, mindenkire szükség van. Meccsről meccsre haladunk, most pedig csak az volt a cél, hogy a kiemelkedő holland mérkőzést megkoronázzuk egy győzelemmel, ez sikerült”

Szoboszlai mindkét félidőben beköszönt: fontos győzelmet aratott a válogatott Boszniában

értékelt az M4Sportnaka két gólt szerző Szoboszlai Dominik.

A csapatkapitány tizenegyesnél kicsit hezitált, de nem változtatott végül a szokott irányok, a jobb alsót választotta.

Hírdetés

„Nehezen kezdtük a mérkőzést, átadtuk a területeket, utána átfordult a mérkőzés a mi oldalunkra”

elemezte a történteket a másfél gólpasszig jutó Nagy Zsolt.

„Kialakítottuk a helyzeteket, Szobi (Szoboszlai Dominik – a szerk.) szerencsére belőtte a passzomat, az nagyon kellett. A második félidőre jól jöttünk ki, a végén talán beszorultunk, de nagyot küzdöttünk, Dini (Dibusz Dénes – a szerk.) védése pedig kulcsfontosságú volt. Elfáradtunk, de mindenki kitett mindent a pályára. Nagyon fontos ez a három pont.”

nyilatkozta Nagy Zsolt.

„Szerintem az összes válogatottbeli meccsemet a szívemben zárom, ennél nagyobb dolog nincs egy futballista életében, ráadásul nekem ez volt az első győzelmem a nemzeti csapatban. Rengeteg párharc volt, az is volt a kérés, hogy ezeket nyerjük meg, elöl pedig tudtunk két gólt szerezni. Kompaktan védekeztünk, és kihasználtuk az erősségeinket, az átmeneteket. Egyénileg ez a játék nem tud működni, itt nagyon jó a csapatösszhang”

mondta Nikitscher Tamás, aki köszönetet mondott a szurkolóknak is.

„A mérkőzés eleje kritikus volt, azt sikerült átvészelnünk. Aztán rendeztük a sorokat, sikerült vezetést szerezni az első félidőben. Szerencsére a második félidő elején megdupláztuk az előnyünket, a hátralevő negyven perc pedig arról szólt, hogy stabilan, egymást kisegítve védjük a kapunkat. Volt két szituáció, amikor Dzeko odakerült helyzetbe, de akkor tudtam hárítani. Megint egy olyan arcunkat mutattuk, amilyet szerettünk volna”

mosolygott az egy-két nagy védést bemutató Dibusz Dénes.

mlsz.hu, m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »