Zsideszes miniszter: „a zsidó kulturális örökség nélkül Európa nem lenne Európa többé”

Fontos, hogy határokra és közösségekre való tekintet nélkül fellépjünk az antiszemitizmus ellen, és megvédjük Európa zsidó kulturális örökségét, ami nélkül Európa nem lenne Európa többé – fogalmazott az európai uniós ügyekért felelős miniszter Luxembourgban, a tagországok általános ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácsülését megelőzően kedden.

Bóka János közölte, a tanács nyilatkozatot fogad el kedden a zsidó élet védelméről és az antiszemitizmus elleni küzdelemről. A nyilatkozatnak különösen nagy jelentősége van ma Európában – hívta fel a figyelmet.

Hírdetés

Tájékoztatása szerint a tagországok képviselői az ülésen előkészítik a tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács e heti csúcsértekezletét, különös tekintettel az ukrajnai háborúra, a Közel-Keleten kialakult helyzetre, valamint az Európai Unió versenyképességére.

Elmondta, hogy az Európai Bizottság tájékoztatást ad az EU és Svájc között márciusban megkezdett, együttműködési csomagról folytatott tárgyalások állásáról. A brüsszeli testület emellett tájékoztatást ad az EU és az Egyesült Királyság kapcsolatainak helyzetéről is, majd a tanács elfogadja az uniós bizottságnak az Európai Szemeszter keretében bemutatott országspecifikus ajánlásait – tájékoztatott Bóka János.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »