Győzött a magyar válogatott Bosznia-Hercegovinában (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Győzött a magyar válogatott Bosznia-Hercegovinában (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2–0-ra győzött Bosznia-Hercegovina vendégeként Zenicában a Nemzetek Ligája A-divíziójának negyedik fordulójában. A nemzeti együttes sikerével megerősítette az osztályozót érő harmadik helyét a csoportjában, továbbá pontszámban utolérte a negyeddöntőt érő második helyet elfoglaló hollandokat.

A házigazdák már az első percben veszélyes akciót vezettek, azonban Jusuf Gazibegović kiszorított helyzetből mellé továbbított. A győzelem reményében mindkét csapat támadólag lépett fel, Varga Barnabás középre tartó próbálkozását védte a bosnyák kapus, aki később Bolla Bendegúz bombáját is kiöklözte. A mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott, viszont Nagy Zsolt remek játékának köszönhetően a bal oldalon futó magyar támadásokban volt nagyobb veszély. Az első félidő utolsó tíz percében Sallai Roland távoli kísérlete csak centikkel kerülte el a bal felső sarkot, aztán Szoboszlai Dominik egy remek akció végén már nem hibázott.

Hírdetés

Bár térfélcserét követően próbálta fokozni a nyomást a hazai együttes, Szoboszlai hamar lehűtötte a kedélyeket a megítélt tizenegyes értékesítésével. A kétgólos előny birtokában a magyarok már inkább a biztonságot tartották szem előtt, melynek nyomán kevesebbet birtokolták a labdát, illetve támadásra is ritkábban vállalkoztak. Marco Rossi tanítványai hátul szervezetten védekeztek, így a bosnyák alakulatnak nem sok lehetősége akadt, egy ízben Dibusz Dénes védte Edin Džeko próbálkozását. Bosznia-Hercegovina a hajrára sem tudott újítani, csak nagyon rövid időszakokban gyakorolt nyomást a magyar kapura, így szépítenie sem sikerült.

Eredmények, 4. forduló, A-divízió, 3. csoport: Bosznia-Hercegovina–Magyarország 0–2 (gólszerző: Szoboszlai 38., 50. – tizenegyesből), Németország–Hollandia 1–0 (gólszerző: Leweling 63.). A csoport állása: 1. Németország 10 pont, 2. Hollandia (8–6) 5, 3. Magyarország (3–6) 5, 4. Bosznia-Hercegovina 1.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »