26 millió eurót kap a Fico-kormánytól a Hyundai a nyitranováki gyár felépítéséhez

26 millió eurót kap a Fico-kormánytól a Hyundai a nyitranováki gyár felépítéséhez

26 millió eurót kap a Fico-kormánytól a Hyundai a nyitranováki gyár felépítéséhez Kulcsár Péter2024. 10. 15., k – 09:45

A Hyundai Mobis 26 millió euró értékben beruházási hozzájárulást kap a kormánytól egy új üzem felépítéséhez Nyitranovákban (Nováky). Erről Robert Fico (Smer) miniszterelnök tájékoztatott az együttműködési megállapodás aláírása után.

A gyárban várhatóan 270 embert foglalkoztatnak majd. A beruházó nevében a memorandumot a cégcsoport legmagasabb rangú vezetője, I Kjú Szok írta alá a kormány képviselőivel.

Hírdetés

A dél-koreai konszern március elején nyújtotta be a környezetvédelmi engedélyező hatóságokhoz az üzem létesítésével kapcsolatos építkezésre vonatkozó projekt tervezetét.

A létesítmény realizálása több mint 170 millió euróba kerül, az üzemben a villanyautók elengedhetetlen alkatrészének számító elektromos hajtástechnikát fogják gyártani. Ezzel teljes mértékben igazodnak az autóipar új irányvonalához, melynek értelmében 2035 után többé nem gördülhetnek le a gyártósorokról benzines és dízeles gépjárművek.

A Hyundai Mobis a hazai autógyártás kulcsszereplője: tavaly a zsolnai Kia kétmilliárd eurós forgalmat bonyolított le, és 2100 munkavállalóval rendelkezett.

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »