Ferenc pápa sürgető felhívásai: A háború illúzió, vereség! Érjen véget az erőszak minden formája!

Ferenc pápa sürgető felhívásai: A háború illúzió, vereség! Érjen véget az erőszak minden formája!

Október 13-án, a Szentatya a Szent Péter téren elmondott déli Úrangyala imádsága után a következő felhívásokat tette.

Kedves testvéreim!

Továbbra is aggodalommal követem a Közel-Keleten zajló eseményeket, és ismét kérem, hogy azonnal szüntessék be a tüzet minden fronton. A béke elérése érdekében a diplomácia és a párbeszéd útját kell járni!

Közel állok az összes érintett néphez, Palesztinában, Izraelben és Libanonban, ahol – kérem – tartsák tiszteletben az ENSZ békefenntartóit. Imádkozom az összes áldozatért, a kitelepítettekért, a túszokért, akikről remélem, hogy azonnal szabadon engedik őket, és remélem, hogy ez a nagy, hasztalan szenvedés, melyet a gyűlölet és a bosszú szül, hamarosan véget ér.

Testvéreim, a háború tévképzet, vereség, sosem hoz békét, sosem hoz biztonságot; vereség mindenki számára, különösen azok számára, akik legyőzhetetlennek hiszik magukat. Kérlek benneteket, hagyjátok abba!

Felhívást fogalmazok meg annak érdekében, hogy ne hagyják az ukránokat halálra fagyni, hagyják abba a légicsapásokat a polgári lakosság ellen, mely mindig a legnagyobb csapást szenvedi el. Hagyják abba az ártatlanok gyilkolását!

Követem a drámai helyzetet Haitiban, ahol folytatódik az erőszak a lakosság ellen, akik kénytelenek elhagyni otthonaikat, hogy máshol keressenek biztonságot, az országon belül és kívül. Sose feledkezzünk meg haiti testvéreinkről és nővéreinkről! Kérek mindenkit, hogy imádkozzon az erőszak minden formájának végéért, és a nemzetközi közösség elkötelezettségével folytassák a munkát a béke és a megbékélés építésén az országban, mindig védve mindenki méltóságát és jogait.

Hírdetés

Köszöntelek benneteket, rómaiak, Olaszországból és számos más országból érkezett zarándokok! Külön is köszöntöm a Szent Maximilián Kolbe által alapított Szeplőtlen Szűz Katonasága társulatot, Resuttano (Caltanissetta) egyházközségeit, az olasz paralimpiai sportolókat vezetőikkel és segítőikkel, valamint a Pax Christi International csoportot.

Még egyszer köszöntöm a Collegio Urbano új diákjait, akikkel ma délelőtt találkoztam.

Pénteken, október 18-án szervezi meg a „Szükséget Szenvedő Egyház” Alapítvány az „Egymillió gyermek mondja a rózsafüzért a világbékéért” eseményt. Köszönetet mondok minden fiúnak és lánynak, aki részt vesz rajta! Csatlakozzunk hozzájuk, és bízzuk a Szűzanya közbenjárására – ma van az utolsó fatimai jelenésének évfordulója –, bízzuk a Szűzanya közbenjárására a meggyötört Ukrajnát, Mianmart, Szudánt, valamint a háborútól, az erőszak és nyomor bármely formájától szenvedő többi népet!

Köszöntöm a Szeplőtlen Szűzanya-plébániához tartozó fiatalokat… És látok lengyel, brazil, argentin, ecuadori, francia zászlókat… Üdvözlök mindenkit!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican Media

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »