Közel másfél millió euróból újulnak meg a Nagyszombat megyei utak

Közel másfél millió euróból újulnak meg a Nagyszombat megyei utak

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat közel másfél millió euróból újítja fel a másod- és harmadosztályú utakat a kerületben – tájékoztatták portálunkat. A korszerűsítés öt községet érint – várhatóan november végéig befejezik a munkálatokat.

Az Alsódombó községen áthaladó 560-as, másodosztályú út 300 méteres szakasza kerül korszerűsítésre. Az építési munkálatok során a burkolat teljes cseréje és szükség esetén az alépítmény cseréje is megtörténik. A megye 97 ezer eurót fordít a beruházásra. A korszerűsítés körülbelül egy hónapig fog tartani, a munkálatok ideje alatt az út egy sávban lesz járható, a forgalmat pedig ideiglenes közlekedési táblák irányítják majd. A korszerűsített szakaszon való áthaladáskor késésekre lehet számítani – hívják fel a figyelmet.

Zavar községben a falu vége felé a körforgalomtól Vágkeresztúr felé vezető szakaszon megkezdődik egy 1,5 km hosszú, átmenő forgalmú út (III/1337) korszerűsítése. Az út teljesen megújul, néhány helyen pedig mélyreható rekonstrukcióra is sor kerül. Az építési munkálatok november végéig tartanak, ez idő alatt az út egy sávban lesz csak járható. Nagyszombat megye 341 ezer eurót fektet a korszerűsítésbe.

A megye folytatja a másodosztályú út korszerűsítését Jányok községben is, amely szorosan kapcsolódik az Alsójányokon tavaly elvégzett útrekonstrukcióhoz. Ezúttal a tavaly felújított út végétől a Pozsony megye határáig tartó egy kilométeres szakaszt korszerűsítik. A munkálatok részleges lezárás mellett zajlanak majd, ami azt jelenti, hogy az út csak egy sávban lesz járható. A munkálatok ütemezését november végéig tervezik. Nagyszombat megye költségvetésében 405 ezer eurót különítettek el a jányoki út korszerűsítésére.

Hírdetés

Ekecs község mögötti szakasz (II/561) korszerűsítésére is sor kerül, amely fél kilométer hosszúságban a nagymegyeri út korábbi felújításának kapcsolódási pontjánál ér véget. Október 16-tól, azaz szerdától az útburkolat cseréje mellett egyes helyeken az alépítmény cseréjét is tervezik. A munkálatok az előzetes tervek szerint november közepére fejeződnek be, és 134 ezer euróba kerülnek.

A Szakolcai járás községében, Péterlakán is elkezdik a másodosztályú út kereszteződésétől Letenőc község felé vezető, erősen elhasználódott szakasz korszerűsítését. A korszerűsített szakasz teljes hossza egy kilométer. Az út állapota miatt az aszfalt cseréje mellett néhány helyen az alépítményt is kicserélik. Az építési munkálatok, amelyekbe a Nagyszombat Megyei Önkormányzat 501 ezer eurót fektet, november végéig tartanak, a kivitelező a munkálatok során legalább egy sáv járhatóságát biztosítja.

A járművezetőket arra kérik, az ezen szakaszokon való áthaladáskor tartsák tiszteletben az ideiglenes közlekedési táblákat.

TSK/SZE/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »