Spin-off sorozatot kap a Büszkeség és balítélet

Spin-off sorozatot kap a Büszkeség és balítélet

Spin-off sorozatot kap a Büszkeség és balítélet Juhász Katalin2024. 10. 14., h – 14:18

A Jane Austen-rajongók legnagyobb örömére újabb sorozat készül az angol írónő Büszkeség és balítélet című regényében megismert családról.

Hírdetés

Ezúttal a könyvben kissé háttérbe szorult Mary lesz a főszereplő – írja a Variety. A Büszkeség és balítélet-feldolgozások eddig is rendkívül sikeresek voltak: az első 1940-ben készült, majd 1995-ben a BBC csinált egy sorozatadaptációt Jennifer Ehle és Colin Firth főszereplésével, 2005-ben pedig játékfilmet rendezett belőle Joe Wright, ebben Keira Knightley és Matthew MacFadyen játszotta a főszereplő párost.

A The Other Bennet Sister, azaz A másik Bennet lány című sorozat Janice Hadlow azonos című, nemrég magyarul is megjelent regénye alapján készül, és tízrészesre tervezik. „Mary, a Büszkeség és balítélet öt Bennet nővérének rút kiskacsája előbújik az árnyékból. Janice Hadlow brit szerző újragondolta Mary Bennet sorsát: mi lenne, ha Mary élete másképp alakulna, mint ami az eddigi történetéből következik? Mi van, ha a könyvekbe menekülő középső lány végre rátalál önmagára, és megvalósítja azt, amit csinosabb, magabiztosabb testvérei már elértek?” – olvasható a könyv magyar szinopszisában, a sorozat leírásából pedig az is kiderül, hogy Mary végre megkapja a megérdemelt szerelmi történetét, amikor a klausztrofób családi közegből kiszabadulva Londonba megy. 

A szereposztással kapcsolatban egyelőre nem érkezett hír. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »