Az orvosok és egészségügyi dolgozók képviselőivel találkozik az új egészségügyi miniszter

Az orvosok és egészségügyi dolgozók képviselőivel találkozik az új egészségügyi miniszter

Kamil Šaško (Hlas-SD) újonnan kinevezett egészségügyi miniszter hétfőn találkozik az orvosok és egészségügyi dolgozók képviselőivel. A miniszter bízik abban, hogy sikerül kompromisszumot találni, mert szerinte ilyen helyzeteket másképp nem lehet megoldani. Erről a közösségi hálón számolt be. Az Orvos Szakszervezetek Szövetsége (LOZ) és az Ambuláns Ellátást Nyújtók Szövetsége megerősítette a TASR-nek a találkozón való részvételt, utóbbi szerint minden ágazati szervezetnek jelen kellene lennie a megbeszélésen.

mondta Šaško.

Hírdetés

Az egészségügyi miniszter hétfőn reggel tárgyalt Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszterrel a háromoldalú érdekegyeztető tanács ülésén. Šaško tájékoztatása szerint áttekintették a megoldási lehetőségeket.

Az egészségügyi ágazatban dolgozók visszautasítják a kormány által tervezett, az egészségügyi ágazatot érintő konszolidációs intézkedéseket, és felszólították Peter Pellegrini államfőt, hogy ne írja alá a törvénycsomagot. Az államfő az egészségügy képviselőivel folytatott múlt heti megbeszélése után kompromisszumkeresésre szólította fel a kormányt, és ettől tette függővé a vonatkozó törvények aláírását.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »