A Slovensko megadóztatná a pártok állami támogatását

A Slovensko mozgalom a parlament elé terjeszti a pártok állami támogatásának megadóztatását, hogy a kiadások konszolidálásában a politikusok is részt vegyenek – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Michal Šipoš és Roman Mikulec képviselő (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

„Minél gazdagabb párt, minél nagyon állami támogatás, annál magasabb adó. Hogy a politikusok megmutassák, szolidárisak az egyszerű, szegény emberekkel, akiket leginkább érint a konszolidáció” – jelentette ki Šipoš.

Az 1-2 millió eurós állami támogatásban részesülő párt 10%-ot fizetne be az összegből, 2 millió euró felett 50%-ot. Egymillió euró alatt nem kellene adózni a támogatásból.

Hírdetés

Mikulec elmondta, a legtöbb pénzt a Smer-SD fizetné be az államkasszába. „Fico miniszterelnök úr kezdje saját magán a takarékoskodást és a képviselők is” – jelentette ki.

Emlékeztetett, hogy a miniszterek számára megemelték a költségtérítési keretet. A kormánypárti SNS-nek nem kellene adóznia, mivel alacsony állami támogatást kap.

Šipoš úgy véli, mindegyik pártnak ugyanannyi pénzre van szüksége, hogy fedezze a fenntartási költségeit. „Szükség van szóvivőre, titkárnőkre, helyiségekre” – tette hozzá.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »