Már csak 30 nóta versenyezik a Dankó Rádióban az Év magyarnótája címért

Már csak 30 nóta versenyezik a Dankó Rádióban az Év magyarnótája címért

A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is hallgatói segítségével keresi „Az év magyarnótáját”. A nótaműfajban egyedülálló kezdeményezéshez az előző évben sok ezren csatlakoztak. Már csak 30 dal van versenyben, ezek közül kerülhet ki 2024 kedvenc dala.

 Az év magyarnótája címet az Akácos út kapta 2023-ban a szavazatok összesítése alapján. A legjobb öt dal közé bekerült még A vén cigány, a Halljátok, cigányok, a Hogyha ír majd édesanyám és a Nagy a feje, búsuljon a ló című nóta is.

Idén ezekre és valamennyi kedvelt magyarnótára ismét lehetett voksolni:

az első körös szavazás szeptember 30-án kezdődött, amelyből 30 nóta jutott tovább a következő körbe.

Az alábbi magyarnótákra szavazhatnak mostantól:

Hírdetés

A vén cigányAhogy én szeretlek, nem szeret úgy senkiAkácos útAz én jóapámnál nincs jobb a világonCsitt, csak rózsámÉdesanyám, te jó asszonyEgy kicsi házban a domb tetejénGalambszívet örököltem édesanyámtólGyöngyvirágos kis kertembenHajlik a rózsafaHalljátok, cigányok!Jaj, de szép kék szeme van magánakJegenyefán fészket rak a csókaKék nefelejcs, kék nefelejcsKis kutya, nagy kutyaKönnycseppek az út porábanLemegyek a pince fenekéreMessze van a kicsi falumMost kezdődik a táncNe szidjatok soha engemNem tudom az életemetNem zörög a harasztÖreg prímás, tégy hangfogót!Rózsabokorban jöttem a világraSzületésed ünnepnapjánTe vagy nékem az az asszonyTíz pár csókotVallomásra küldöm a szívemet nékedVan egy ház a Tisza-partonVörösbort ittam az este

A szavazás második üteme október 14. és október 25. között zajlik a hirado.hu és a mediaklikk.hu felületén, de voksolhatnak a Dankó Rádió Hivatalos Facebook-oldalán és SMS-ben is. Az eredményhirdetés a Dankó Klub kiskunmajsai előadásán lesz október 29-én, amit a Dankó Rádió is élőben közvetít majd 17:04 után.

 „Izgalmas és emelkedett hangulat kíséri idén is az eseményt. Ezúttal a kiskunmajsai Dankó Klubon jelentjük be a 10 legnépszerűbb magyarnótát. Érdemes szavazni, mert rengeteg ajándék talál gazdára. A Jó ebédhez szól a nóta című műsorunkban október 18-án, pénteken, az elejétől a végéig mind a 30 döntőbe jutott magyarnótát meghallgathatják, hogy segítsük a választást” – mondta el Budai Beatrix, a Dankó Rádió műsorvezetője a második körös szavazás kapcsán a rádió Derűs napot! című reggeli műsorában.

Az október 25-ig szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki: számos Dankó Rádió-ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek az idei Dankó Gálán. A fődíj egy 250 ezer forint értékű belföldi szállodai utalvány.

További részletekért hallgassák a Dankó Rádió műsorait vagy látogassanak el a rádió Médiaklikk, illetve Facebook-oldalára, ahol minden szükséges információt megtalálnak. A Dankó Rádió – a magyar zene rádiója.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »