Az angol válogatott szövetségi kapitánya lesz Pep Guardiola?

Az angol labdarúgó-válogatott a megbízott kapitány, Lee Carsley vezetésével csütörtökön kínos vereséget szenvedett a görögöktől a Wembley Stadionban, majd vasárnap 3–1-re nyert a finn csapat ellen a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójának negyedik fordulójában. A júliusban elveszített Európa-bajnoki döntő után az angol válogatott szövetségi kapitány, Gareth Southgate lemondott tisztségéről, utódja ideiglenesen Lee Carsley lett. A korábban az angol U21-es válogatott szakmai irányítója nem számít arra, hogy maradhat kapitány. „Hat meccsre kaptam megbízást, ez számomra kiváltságos helyzet. Az angol válogatott megérdemel egy világszínvonalú edzőt, aki trófeákat nyert, és én még nem vagyok felkészülve erre.

Az a tény, hogy ez egy világszínvonalú munka. Aki megkapja, az magas szinten lesz” – mondta Carsley, aki arra a kérdésre, hogy pályázik-e a kapitányi állásra, határozottan azt válaszolta: „Nem.” Az angolok ideiglenes kapitányára még két nehéz meccset vár, az angol válogatott a csoportjában még veretlen Görögországgal mérkőzik Athénban, majd novemberben Írország csapatával a Wembley-ben. Roy Keane, a Manchester United korábbi labdarúgója szerint Pep Guardiola lenne a legjobb választás angol szövetségi kapitánynak.

Hírdetés

A spanyol edző – akinek irányításával a Manchester City négy angol bajnokságot és egy Bajnokok Ligáját is nyert – szerződése a szezon végén lejár, de még nem döntött a jövőjéről. „Elhagyom a Cityt? Nem igaz, még nem döntöttem – mondta Guardiola – És még az sem igaz, hogy én leszek a következő angol szövetségi kapitány. Mert még nem döntöttem a jövőmről. Bármi megtörténhet. Ha határozok, akkor azt elmondom.” A német Welt TV szerint Thomas Tuchel előrehaladott tárgyalásokat folytat az Angol Labdarúgó Szövetséggel (FA) a szövetségi kapitányi posztról. Az 51 éves német Tuchel – akinek Lőw Zsolt a másodedzője – az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül van. Az angol futball nem ismeretlen a számára, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel.

Ha valóban őt vagy Guardiolát nevezik ki az angolok szakvezetőjévé, mindössze a harmadik külföldi szakember lesz a szövetségi kapitányi poszton a közelmúltban elhunyt svéd Sven-Göran Eriksson (2000-2006) és az olasz Fabio Capello (2008-2012) után.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »