Nefelejcsek napja és élelmiszergyűjtés a Selye János Gimnáziumban

Nefelejcsek napja és élelmiszergyűjtés a Selye János Gimnáziumban

A Selye János Gimnázium tanulói rendszeres önkéntesei a jótékonysági rendezvényeknek. Az emberszeretet, az egészségvédelem és az együvé tartozás eszméire neveljük őket, és arra törekszünk, hogy erősítsük bennük a segítő szándékot a rászorulók iránt. Nagy hangsúlyt fektetünk a jótékonysági gyűjtések terjesztésére.

​Idén október 10-én került megrendezésre a Nefelejcsek napja (Deň nezábudiek) országos nyilvános gyűjtés, amelyet a Szlovák Köztársaság Lelki Egészségéért Liga nonprofit szervezet szervezett a Lelki Egészség Világnapja alkalmából.

A gyűjtés célja az ingyenes és anonim Nefelejcs–Nezábudka segélyvonal huszonnégy órás működésének fenntartása, mentálhigiénés és pszichoszociális szolgáltatások biztosítása és nem utolsósorban a mentális problémákkal küzdők tevékenységének támogatása volt.

Önkéntes gyűjtőink Füleki Emma (VII.N) és Rácz Barbara (III.B) voltak, akiknek 449,45 eurót sikerült összegyűjteni iskolánk falai között és Komárom város utcáin.

Hírdetés

Az adakozók kézzel készített kis kék nefelejcset kaptak, amely a törékeny lelki egészség szimbóluma.

(Fotó: SJG)

​Az ember lelki egészségének jót tesz, ha van lehetősége valakivel beszélnie gondjairól, problémáiról. A Lelki Egészség Világnapja ezzel szeretné felhívni a nyilvánosság figyelmét a lelki egészség fontosságára.

Iskolánk tanulói rendszeresen bekapcsolódnak a Vöröskereszt által szervezett élelmiszergyűjtésbe is a komáromi Kauflandban, amely idén szintén október 10-én zajlott. Önkénteseink: III.A: Fodor Zsófia, III.B: Oláh Lilla, III.D: Izsák Réka, Šušik Fanni, III.C: Gőgh Melánia, Csehy Flóra, Illés Dorka és Polák János Mihály voltak.

​(Matus Alica/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »