Budapesten számtalan lehetőség van a tanulásra

Budapesten számtalan lehetőség van a tanulásra

Budapest, hazánk fővárosa nap mint nap szerepel a hírekben valamilyen esemény, történés kapcsán. Ez nem meglepő, hiszen gazdasági, kulturális és közlekedési értelemben is az ország központja. Kiemelt szerepe van az oktatás területén, hiszen az, aki tanulni szeretne, itt számos helyen és módon megteheti. Nézzük most meg, pontosan milyen lehetőségei vannak azoknak, akik Budapesten szeretnének elsajátítani egy új szakmát, vagy bővítenék a már meglévő ismereteiket!

Az informatikai képzések népszerűsége töretlen

Sok budapesti informatikai munka számos fiatal számára lehet vonzó az elérhető kereset és a munka sokszínűsége miatt. Ahhoz azonban, hogy valaki meg tudja csípni a BudapestAllas.hu oldalán fellelhető pozíciók egyikét, és lépést tudjon tartani az informatika fejlődésével, folyamatosan képeznie kell magát. 

Ezt szerencsére sok-sok helyen megteheti mind fizetős, mind pedig ingyenes képzések, tanfolyamok keretében. A jól ismert főiskolai, egyetemi oktatás mellett rengeteg olyan kurzus lelhető fel, amelyek hasznos gyakorlati tudást nyújtanak. Közkedveltek az ún. bootcampek is, ahol olyan ismeretekre lehet szert tenni, amelyek különösen hasznosak a munkaerőpiacon. Azok pedig, akik programozónak, szoftverfejlesztőnek, tesztelőnek vagy adatelemzőnek szeretnének tanulni, sok-sok tantermi és online képzés közül választhatnak a fővárosban. 

Budapest számos egyetemnek ad otthont

Több kitűnő egyetem van a fővárosban, így Budapest a felsőoktatás paradicsomának is tekinthető. Mind államilag finanszírozott, mind pedig fizetős képzések is elérhetőek azok számára, akik magas szintű tudásra szeretnének szert tenni.

Hírdetés

A fővárosban található a híres Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is sok más egyéb felsőoktatási intézmény mellett. Tulajdonképpen nincs is olyan képzési terület, amely ne lenne elérhető itt.

Online képzések mindenkinek

Azok számára, akik csak érdeklődnek egy-egy terület iránt, vagy szeretnének megismerkedni néhány részlettel, az online elérhető tanfolyamok, képzések is hasznosak lehetnek. Ezek a legtöbb esetben nem akkreditáltak, azonban garantáltan alkalmazható tudással szolgálnak. 

Ilyen weboldal például a Khan Academy, a Netacademia, az Udemy, a Webuni vagy a Xeropan is. Ezek többsége fizetős kurzusokat kínál, amelyek azonban rendkívül kedvező áron vásárolhatók meg. Előfizetéses csomagban pedig akár minden képzéshez hozzá lehet férni. Ugyanakkor a legtöbb említett oldal ingyenes tartalmakat, mini-tanfolyamokat is rendszeresen közzétesz.

Ahogy a mondás tartja: a tudás hatalom. Milyen igaz, hiszen senki nem veheti el tőlünk, és azok az ismeretek, amelyeket birtoklunk, az élet számos területén válhatnak hasznunkra. Ha kedvtelésből vagy szükségből ülünk az iskolapadba, Budapesten és online számtalan lehetőségre lelhetünk. 

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »