Nemzetek Ligája: Így értékelt Rossi és játékosai a hollandok elleni döntetlen után

Nemzetek Ligája: Így értékelt Rossi és játékosai a hollandok elleni döntetlen után

A Magyarország–Hollandia (1–1) NL-meccs utáni sajtótájékoztatón a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi gratulált csapatának és azt is elárulta, kit látna szívesen egyszer utódjaként a válogatott élén.

Mondta Rossi, majd a folytatásról és a Nemzetek Ligája fontosságáról is beszélt a szakember.

Ezután néhány játékos behívását egyesével indokolta.

„Vannak, akik szerint azért hívok meg egy játékost, mert szerelmes vagyok belé, de nem. Azért küldök meghívót egy játékosnak, mert megérdemli, úgymint Fiola Attila. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszajöhet erre a szintre. Ezért járok az NB I-es meccsekre, hogy lássam a játékosokat. Szoboszlai Dominik miatt nem utazok el Liverpoolba megnézni a Manchester City ellen, hogy meghívjam-e vagy sem, mert annak nem lenne semmi értelme. Botka Endre csak egy találkozót játszott az utóbbi időben, de amikor Dárdai Márton kivált, Endre tökéletesen megállta a helyét a védelemben. Nikitscher Tamást is azért hívtam meg, mert láttam a mérkőzéseken, megtetszett a játéka és be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.”

Dárdai Márton kapcsán a kapitány elmondta, hogy izomprobléma miatt kellett lecserélni, az orvosok döntenek majd róla, hogy futballozhat-e a következő meccsen.

Ezután Szalai Ádámról kérdezték a szakembert.

„Szalai Ádám, abban a pozícióban, amit felajánlottunk neki, nagyon proaktív, most közbülső állapotban van a játékos-pályafutása és az edzőség között. Az ő hangjukon tud beszélni, és kívánom neki, hogy egyszer majd ő legyen a válogatott szövetségi kapitánya, ha egyszer edzőnek áll, mert minden adottsága megvan ehhez, elsősorban a karizmája, egyénisége miatt.”

Magyar-holland – Majdnem csodát tett a válogatott!

Szoboszlai: Azon dolgozunk, hogy visszaépítsünk mindent

„Szerettük volna, ha a külső szemlélő számára is látszik rajtunk a harciasság, szerintem ma megmutattuk, hogyan tudunk egymásért küzdeni. Mondtam a többieknek az öltözőben, hogy lehet, minőségbeli különbség lesz a pályán az ő javukra, de akaratbeli különbség is lehet, a mi javunkra! Ezt a mondatot egész jól átvitte a csapat a pályára… Például volt egy szituáció, amit elrontottam, amikor az ötösig elvittem a labdát… hallani kellett volna mindenkinek a hangját, milyen mondatok hangzottak el, most nem ismételném meg”

Hírdetés

nyilatkozta az M4 Sportnak Szoboszlai Dominik.

„Remélem, nem kérdés, hogy látszott, levontuk az előző válogatott időszak tanulságait. A németek ellen kimentünk egy az egyben egész pályán letámadni, ott kijött a minőségbeli különbség, rájöttünk, azok nem mi vagyunk. Mi azok vagyunk, akik tolódnak, harcolnak, küzdenek, s emellett nekünk is megvannak a minőségi játékosaink, hogy eldöntsünk egy meccset. Hitünk és önbizalmunk mindig is volt, lehet, kicsit leépítettük saját magunkat, de azon dolgozunk, hogy visszaépítsünk mindent. Úgy gondolom, jó úton haladunk, a bosnyákok ellen is így kell folytatnunk!”

tette hozzá a válogatott csapatkapitánya.

Sallai: Visszatértünk arra az útra, amin sikeresek voltunk

„Ez a mai igazi csapatmunka volt, azt hiszem, a meccs előtt mind aláírtuk volna a pontszerzést. Keményen dolgoztunk és visszatértünk arra az útra, amin sikeresek voltunk. Azt tudtuk, hogy nem lesz sok helyzetünk, így azt a keveset kellett kihasználnunk, s megtettük. Összességében mindenki büszke lehet magára és a teljesítményünkre”

mondta a magyar válogatott gólját szerző Sallai Roland.

A meccset a belső védősor jobb oldalán kezdő, majd Botka Endre beállásával balra kihúzódó Fiola Attila szerint „nagy nyomás volt rajtuk egész mérkőzésen”, amit az első félidőben jól kezeltek, a másodikban viszont már be-be csúsztak hibák.

„Az emberelőnynél kicsit higgadtabban kellett volna játszani, labdát tartani. Sajnos becsúszott egy pontrúgás után egy hiba. Sajnálhatjuk, hogy kicsúszott a kezünkből a három pont, de azt gondolom, mindenki előtt le a kalappal. Mindenki csúszott-mászott, megtett mindent”

mondta.

Dibusz Dénes szerint egy védekezésre épülő alaptaktikával mentek ki a pályára és elsősorban a pálya közepét akarták lezárni, illetve veszélyes kontrákat vezetni. A Ferencváros kapusa szerint ezt főként az első 45 percben sikerült végrehajtani.

„Gyakorlatilag az történt a mérkőzésen, amire készültünk. A németek elleni találkozóból is kiindulva volt egy olyan védekező alaptaktikánk, ami arra épített, hogy zárjuk le a pálya közepét, tolódjunk, s ha van lehetőségünk, induljunk meg a kontrákkal. Ez az első félidőben tökéletesen működött, volt, hogy meg tudtunk indulni, a gól is ilyen szituációból született. Utána persze nagy volt rajtunk a nyomás, alakultak ki előttük komoly helyzetek, de mindig volt egy becsúszó láb, egy kis szerencse az egyenlítésig. Nem mondom, hogy ez így nem igazságos, de kicsit fájó, hogy nem sikerült győznünk, főleg mert már emberelőnyben voltunk. Ami a közvetett szabadrúgást illetti… volt egy kirúgásvariációnk, amit már megcsináltunk egyszer, így kérdeztem Szoboszlait, mi legyen, mondta, hogy ugyanaz, aztán nem kapta meg a várt nyomást, elfelejtette, hogy én nem értem hozzá a labdához. Jött ebből egy közvetett szabadrúgás, de szerencsére azért nem fizettünk nagy árat”

A magyar válogatott hétfőn Bosznia-Hercegovina vendégeként folytatja a Nemzetek Ligájában – a 20:45-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport közvetíti élőben. 

nemzetisport.hu, m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »