Új szerepben a felvidéki magyar színésznő

Új szerepben a felvidéki magyar színésznő

A komáromi származású Jókai Ági színművész új szerepben: a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán rendezi Szép Ernő Félkesztyü című kétszereplős egyfelvonásos darabját – adta hírül a Papageno.

„Egy ritkán játszott gyöngyszem, Szép Ernő Félkesztyü című kétszereplős egyfelvonásosának bemutatójára készül a KultúRecept. A premiert 2025 januárjában láthatja a közönség Fellinger Domonkos és Varga Fekete Kinga előadásában. A darab lírai könnyedséggel és finom humorral érinti a boldogság, a szerelem, a magány és a sors kérdéseit” – fogalmaz a lap.

Mint írják, a darabot finom humor, lírai hangvétel és gazdag humánum jellemzi. Az emberi kapcsolatok törékenységét és az esendőséget vizsgálja, miközben a látszólag jelentéktelen események szimbolikus jelentőségét is felfedi.

Hírdetés

Jókai Ági, a KultúRecept alapítója, ezzel az előadással első kőszínházi rendezésére készül.

A lapnak nyilatkozva elmondta, a Szép Ernő által megírt, mára már klasszikusnak mondható színházi nyelvezetre támaszkodik, miközben a mai kornak szóló kortárs, akár futurisztikus formanyelvet is bátran használja majd az előadás során.

Jókai Ági 2015-ben végzett a pozsonyi Színművészeti Egyetemen. Az elmúlt években kétnyelvű színészként játszott Szlovákia és Magyarország különböző színpadain (pozsonyi Astorka Színház, Komáromi Jókai Színház, Vörösmarty Színház, Győri Nemzeti Színház, Bartók Kamaraszínház, Zenthe Ferenc Színház, Vertigo Szlovák Színház), illetve szerepelt magyar, szlovák, cseh és nemzetközi filmes produkciókban.

(SZE/Papageno.hu/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »