Drucker: Már 490 iskolában tanítanak az új kerettanterv szerint

Már 490 iskolában tanítanak az új kerettanterv szerint – tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszter.

„A cél az, hogy új készségeket fejlesszünk a gyerekeknél, javítsuk a szövegértést, a kritikai gondolkodást, és az együttműködő-képességet” – részletezte Drucker, és felszólította az iskolákat, hogy csatlakozzanak az új tanterv bevezetéséhez.

Kiemelte a miniszter a pedagógusokat segítő programokat is. „Meg kell dicsérnem a Nemzeti Ifjúsági és Oktatási Intézetet és a pedagógusokat segítő regionális központokat, amelyek maximális segítséget nyújtanak” – tette hozzá.

További iskolák novembertől csatlakozhatnak az új tanterv bevezetésének harmadik köréhez.

Hírdetés

Romana Kanovská, a Nemzeti Ifjúsági és Oktatási Intézet vezérigazgatója elmondta, segítenek a pedagógusoknak a változások bevezetésében, mindenki online tanfolyamon vehet részt, és rendelkezésükre áll a Vzdelávanie 21. storočia honlap, amely részletesen ismerteti a reformot.

„Számos szakmai rendezvényt tartunk a tanítóknak, felkészítjük őket az új módszertan alkalmazására, mindez azt szolgálja, hogy sokkal érdekesebb és kreatívabb legyen az oktatás”

– tette hozzá Kanovská.

A tanterv reformja csak az alapiskolákat érinti, a 2026/2027-es tanévben már minden iskolában az új kerettanterv szerint fognak tanítani. A fő változás, hogy alsó és felső tagozat helyett három tagozat lesz az alapiskolákban, az alsó tagozat ötéves lesz.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »